9. kolo
30.10.2019 19:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Marítimo obralo dalšího favorita, Porto zachraňovalo bod až v úplném závěru

Marítimo po Sportingu a Braze dokázalo obrat o body i dalšího velkého favorita FC Porto. Domácí celek z Madeiry šel díky Bambockově brance do brzkého vedení a alespoň remízu vybojoval pro hosty pět minut před koncem základní hrací doby Pepe.

Porto se snažilo být od úvodu aktivní, ale stačila jedna standardní situace a domácí šli do vedení. Centr z rohového kopu na přední tyč prodloužil Pelagio pouze k Pereirovi, který ovšem nedokázal míč ideálně odhlavičkovat a Bambock z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě.

V 19. minutě měli hosté první velkou příležitost k vyrovnání. Corona se po narážce s Uribem dostal na pravém křídle až do pokutového území a nacentroval míč Soaresovi, jehož prudkou střelu Abedzadeh na dvakrát s obtížemi zpacifikoval.

Marítimo s vědomím cenného vedení hodně zatáhlo obranu a nepouštělo hosty blízko k vlastní bráně. Šance nebo spíše pološance Porta byly většinou nepřesné střely ze střední vzdálenosti.

Pořádnou gólovku si Porto vypracovalo až v 84. minutě, kdy Abedzadeh špatně vyběhl na centrovaný míč z rohového kopu a Soares na poslední chvíli odhlavičkoval míč do Pepeho zad, od kterých se míč odrazil do brány. Přestože to původně jako branka nevypadalo, Grolli balón odkopával už za brankovou čárou.

Porto ještě v závěrečných minutách dostalo domácí pod tlak, ale Corona nedokázal po rohu Tellese zcela sám ideálně trefit míč a hlavička Pereiry těsně minula tyče, a tak se oba celky musely spokojit s bodem.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele