8. kolo
27.10.2019 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Benfica díky brance Ferra udolala Tondelu a jde do čela ligy

Fotbalisté Benficy i přes absence opor dokázali ve vyrovnaném utkání díky gólu stopera Ferra vyhrát na půdě Tondely a jdou do čela ligy. Pro tým z hlavního města jde již o páté vítězství v řadě.

Trenér Bruno Lage neměl při volbě sestavy jednoduché rozhodování. Kvůli zdravotním problémům se nemohl spolehnout na Rafu Silvu, de Tomáse či Contiho a jistý nebyl do poslední chvíle ani start Seferoviče, který měl před utkáním problémy s kotníkem.

Švýcarský útočník nakonec nastoupil v základní sestavě v útočné trojici s Cervim a Pizzim a jeho portugalský útočný kolega hned v druhé minutě ohrozil branku domácích, kdy se dostal v pokutovém území k odraženému míči a z úhlu protáhl brankáře Ramose.

I Tondela si dokázala vypracovat velkou příležitost již v první desetiminutovce. Xavier našel dlouhým centrem na hranici šestnáctky Pedra, který sklepl míč na volného nabíhajícího Denilsona a ten ve stoprocentní příležitosti trefil z halfvoleje pouze Vlachodimose.

Neuběhla ani minuta a domácí se znovu hnali do ofenzivy. Murillo potáhl míč po pravém křídle a přihrál jej Denilsonovi, který akci zbrzdil, ale nakonec ještě míč dokázal na hranici šestnáctky předat Xavierovi, jehož střelu Vlachodimos vyrazil pouze konečky prstů.

Přestože větší šance měli domácí, jako první se z branky radovala Benfica. Grimaldo poslal z rohového kopu přesný centr na Ferrovu hlavu a mladý stoper překonal Ramose.

Aktivita Tondely neustala ani po obdrženém gólu, ale Benfica bránila zodpovědněji a domácí se těžko dostávali do větší šance. Naopak do stále otevřenější obrany hrozila Benfica. V 76. minutě pálil Chiquinho, ale pouze do připraveného Ramose.

Druhý poločas opravdu nebyl představením pro fanoušky ofenzivního fotbalu a o jediné vzrušení se domácí dokázali postarat ze standardních situací, přesto si žádnou výraznější šanci nevypracovali a prohráli 0:1.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele