31. kolo
09.07.2020 20:15 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Porto po výhře na půdě Tondely vykročilo rázně za titulem

Porto splnilo svou povinnost, vyhrálo na půdě o záchranu usilující Tondely a jen jedno vítězství ho dělí od zisku ligového titulu, pokud tedy Benfica neurve ani bod na hřišti Famalicaa ve večerním klání, jinak by oslavy portského triumfu mohly započít už právě po něm. O všem podstatném se v nynějším střetnutí rozhodlo až ve druhém poločase.

Nebylo to ze strany Dragoes vyloženě nejlepší představení v dějství prvním. Jejich soupeř působil vzadu velmi kompaktně, solidnější příležitost jim vlastně nenabídl. Tedy až na tu z 11. minuty, kdy po celou dobu aktivní Corona odcentroval zleva do šestnáctky na Maregu, jenž následně tvrdě hlavičkoval, avšak brankář Niasse vůči němu fantasticky zasáhl.

Na druhé straně se snažil změnit dosud bezbrankové skóre Richard Rodrigues, ovšem nehlavičkoval přesně, ve 28. minutě se pokoušel svou pravačkou zpoza vápna zacílit jeho spoluhráč Toro, jenomže míč nasměroval pouze nad břevno. Až krátce po obrátce došlo na nějaký zásadnější moment tohoto mače. Portu k prvnímu gólu dopomohl rohový kop.

Ten rozehrál Alex Telles pasem do pokutového území, kde Danilo Pereira, jenž ve 38. minutě vystřídal zraněného Sérgia Oliveiru, předskočil bránícího Ricarda Alvese a Philipeho Sampaia a hlavičkou překonal pouze přihlížejícího Niasseho. V 51. minutě se chtěl na střeleckou listinu zapsat také sám Alex Telles, z přímého kopu ale zamířil pouze nad bránu.

Hodně se svěřenci trenéra Sérgia Conceicaa uklidnili po druhém zaznamenaném přesném zásahu z 64. minuty. Corona uvolnil na hranici ofsajdu číhajícího Maregu, jenž se ve správný moment rozeběhl směrem na bránu a poté usměrnil merunu po zemi přesně ke vzdálenější tyčce. V 70. minutě mohl náskok navýšit rovněž Corona, avšak pálil jenom vedle.

Každopádně situaci si Draci notně zkomplikovali nějakých třináct minut před koncem. Uribe ve vlastním vápně fauloval nešikovně pronikajícího Tora, sudí Fábio Veríssimo po konzultaci s VAR o tom, jestli se přestupek odehrál uvnitř pokutového území nebo mimo něj, nařídil penaltu, k té se postavil trpělivý exekutor Ronan a s přehledem jí přetavil v úspěch.

V 87. minutě se tým kouče Natxa Gonzáleze dokonce nadechoval k vyrovnání. Štrkalj střílel sice z těžkého úhlu, gólman Marchesín měl přesto velké potíže vyrazit balón do zámezí. Ve finále Porto zlomilo odpor svého soka poté, co Fábio Veríssimo shlédl další video, na němž ve vápně uviděl nedovolený zákrok Philipeho Sampaia vůči útočícímu Maregovi.

Penaltu pak proměnil Fábio Vieira, který bez problémů poslal Niasseho na opačnou stranu a míč zároveň do jeho protipohybu. Ačkoli sympaticky vypadající domácí nebyli úplně daleko alespoň od velmi cenné plichty, nakonec si na své konto nepřipsali zkrátka vůbec nic, a od nehezky vypadajícího sestupového pásma se tak na nějaký větší odstup nedostali.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele