11. kolo
09.11.2019 19:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Benfica otočila zápas na půdě Santa Clary a pokračuje ve vítězné sérii

Už na osm zápasů natáhla Benfica svou vítěznou sérii a nadále si drží první pozici v tabulce Primeira Ligy. Lídr tabulky sice na Azorských ostrovech prohrával, ale dvěma brankami Viníciuse a Pizziho v druhém poločas dokázala průběh utkání otočit.

První příležitost ke skórování měli ve 4. minutě domácí, ale Rashidovu umístěnou střelu z přímého kopu vyrazil brankář Vlachodimos. V úvodu utkání lepší Santa Clara se nakonec dočkala. Ramos poslal centr z pravé strany přímo na hlavu Carvalha, který otevřel skóre utkání.

Domácí byli na svého soupeře dobře připraveni a v první půli byli lepším týmem. Ve 40. minutě mohl po Sanusiho centru na malé vápno navýšit vedení Thiago, ale ve skluzu nedokázal trefit míč.

I do druhého poločasu vstoupila lépe Santa Clara. Ve 49. minutě mohl vedení navýšit po protiútoku v šestnáctce zcela osamocený Zé Manuel, ale balón netrefil ideálně. Pouze o minutu později obral rozehrávajícího Jardela o míč Rashid a Vlachodimos musel vytasit další zákrok.

Poté už začala hrát i Benfica. Při rohovém kopu míč propadl mezi klubkem hráčů až k volnému Diasovi, jehož střelu reflexivně vyrazil Rocha. V 54. minutě poslal Pizzi přízemní centr na zadní tyč, kde čekal Vinícius a bez obtíži trefil odkrytou bránu - 1:1.

Santa Clara i nadále hrála s favoritem vyrovnaný fotbal, ale nakonec se z další branky radovala Benfica. V 78. minutě domácí lacině ztratili při rozehrávce míč, který získal Seferovič, vysunul Pizziho a nejlepší střelec ligy v nabídnuté příležitosti nezaváhal.

V nastaveném čase ještě mohl po dalekonosném centru na zadní tyč z voleje vyrovnat Ukra, ale jeho střela těsně minula bránu, a tak si Benfica odvezla z Ponta Delgada vydřené tři body.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele