33. kolo
21.07.2020 22:15 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Benfica přejela sestupující Aves

Zcela jednoznačně dopadl duel dvou týmů, jejichž pozice v ligové tabulce již nemůže být nijak ohrožena. Jistojistě druhá Benfica potvrdila roli favorita a na hřišti jistojistě posledního CD Aves zvítězila 4:0. Debut jako hrom navíc zažil devatenáctiletý Goncalo Ramos, jemuž ke dvěma gólům stačilo pouhých šest minut na hřišti.

První branka padla velice rychle už po čtyřech minutách hry. Pětičlenná obrana domácích nedokázala zachytit Pizziho dlouhý centr, ani nabíhajícího Silvu a sedmadvacetiletý portugalský reprezentant v samostatném úniku zkušeně překonal debutujícího brankáře Sheytanova.

Domácí se i po obdrženém gólu snažili hrát aktivně a napadali vysoko na polovině Benficy, což ale pouze víc a víc otvíralo skulinky v jejich defenzivě. V 19. minutě se po levém křídle prohnal Silva, zasekl si míč a prostrčil jej do pokutového území na Chiquinha, který ztroskotal na dobře postaveném Sheytanovi.

Bulharský mladík se pak v závěru první půle předvedl hned dvakrát. Prvně zpacifikoval Florentinovo zakončení po stříleném centru a hned o pár minut později se blýskl zákrokem proti Pizziho střele ze střední vzdálenosti.

Také vstup do druhého poločasu zvládla Benfica na jedničku. Silvovu střelu sice stoper Morais zablokoval, ale proti míči použil svou horní končetinu a rozhodčí Nobre ukázal na značku pokutového kopu. K jeho exekuci se postavil Pizzi a přesnou střelou doprostřed pod břevno vylepšil vedení hostů.

V 65. minutě pálil z hranice šestnáctky z otočky a voleje Vinícius, ale Sheytanov jeho střelu vyrazil. O čtvrt hodiny později nastartoval své rychlé nohy střídající Sousa, zatáhl míč až do pokutového území a z nebezpečné pozice vyslal levačkou svůj projektil směrem na bránu. Míč však nakonec těsně proletěl okolo levé tyče.

Gólově tak Benfica udeřila znovu až v samotném konci zápasu. V 87. minutě si naběhl na přední tyč na Tavaresův centr z přímého kopu Ramos, a po necelých dvou minutách na hřišti při svém debutu efektní patičkou vsítil třetí gól zápasu. V poslední minutě nastaveného času našel zcela volného Ramose v náběhu Sousa a mladík přesným zakončením pod břevno podtrhl jednoznačné vítězství Benficy 4:0.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele