27. kolo
16.06.2020 22:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Porto nedalo proti Avesu penaltu a bere tak jen bod

K obrovskému překvapení došlo na půdě posledního celku tabulky CD Aves, domácí výběr totiž senzačně remizoval s vedoucím Portem v bezbrankovém poměru. Hosté proto zaznamenali druhou nečekanou ztrátu z posledních tří zápasů, to přitom v polovině úvodního dějství neproměnili pokutový kop. V tabulce se sice udrželi na první pozici se čtyřiašedesáti body, ovšem konkurenční Benfica se na ně může dotáhnout po případné středeční výhře.

Aves se postaral o senzaci, na druhou stranu má k záchraně stále velmi daleko, neboť za šestnáctou Ferreirou zaostává o propastných jedenáct bodů. Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa měli míč v držení ze sedmdesáti procent a svého úterního protivníka drtivě přestříleli, Aves se netrefil mezi tři tyče ani jednou. Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce se mohlo Porto dostat z ničeho nic do vedení.

Brankář Szymonek byl totiž příliš důrazný v osobním souboji s Otáviem a rukama ho trefil do hlavy, rozhodčí Carlos Xistra proto ukázal na penaltový puntík. Míč si následně postavil Zé Luís a obrovskou možností pohrdl, jelikož mířil k levé tyči. Szymonek jeho úmysl přečetl a tento přízemní pokus odvrátil do strany. Aves se poprvé ozval po půl hodině hry, jenomže nepříliš razantní střela Diakhitého skončila v boční síti.

Ve 44. minutě zahrával loňský vicemistr rohový kop z pravé strany a hlavičkující Pepe uklidil balón o pár decimetrů vedle levé konstrukce. Ihned po změně stran mohl uklidnit svůj tým Sérgio Oliveira, jenž svou bombou z pětadvaceti metrů těsně minul břevno. Vzápětí se s parádním zákrokem musel vytáhnout Szymonek, po nádherné kombinaci Porta odvrátil jednoruč do zámezí ránu Luise Díaze.

V 53. minutě Szymonek opět podržel svůj výběr, po famózní kolmici od Otávia uspěl tváří v tvář proti aktivnímu Díazovi. Domácí strážce branky čaroval i v následujícím průběhu. Nejprve zneškodnil projektil střídajícího Maregy z mírného úhlu, poté si poradil s dělovkou Oliveiry z více jak třiceti metrů. V nastaveném čase ještě hlavičkoval nepřesně Tiquinho Soares a Marega ve stoprocentní šanci znovu nevyzrál na Szymoneka, výsledek se proto už nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vsports.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele