5. kolo
15.09.2019 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Boavista remizovala se Sportingem a je stále bez porážky

Boavista remizovala doma s lisabonským Sportingem 1:1 a pokračuje v dobrých výsledcích. Domácí totiž i s minulou sezónou drží sérii devíti zápasů bez ligové porážky a udrželi čtvrté místo v tabulce právě před Sportingem.

Vzhledem k mnoha změnám v kádru byla sestava hostů oproti minulému kolu výrazně odlišná a trenér Pontes dal příležitost mnoha novým tvářím. Poprvé se na pravém kraji obrany představila letní posila Rosier, debut v základní sestavě Lvů zažil i Yannick Bolasie, místo distancovaného Coatese nastoupil poprvé od Superpoháru v základní sestavě Neto a velkou premiéru v základu zažil teprve osmnáctiletý Gonzalo Plata.

Svěřenci Lito Vidigala, který je v posledních dnech spojován se Sportingem, však začali zápas lépe. V 7. minutě se postavil k exekuci přímého kopu Marlon a překonal zeď i brankáře Renana.

Ve 27. minutě poprvé výrazněji zahrozil Sporting. Bruno Fernandes lobovanou přihrávkou našel do pokutového území nabíhajícího Bolasieho, a ten i v krkolomné pozici pořádně protáhl brankáře Bracaliho. O dvě minuty opět po podobné situaci střílel Bolasie, ale jeho pokus byl méně přesný než předchozí.

I do druhého poločasu vstoupili lépe domácí. V 50. minutě vyzkoušel bdělost brankáře Renana srbský útočník Stojiljkovič, ale brazilský brankář byl pozorný.

Sporting se snažil vyrovnat, ale narážel na dobře pracující obranu Boavisty, a tak stejně jako v prvním gólovém případě rozhodovala standardní situace. Bruno Fernandes z pozice, ze které obvykle branky nepadají, trefil ve zdi stojícího Mateuse, od něhož se míč odrazil až do brány.

Šťastný gól vlil hostům čerstvou krev do žil, a ti se hnali za vedoucím gólem. Hned o dvě minuty později pálil vedle Rosier. V 70. minutě si aktivní Bolasie navedl míč na střed a jeho střela lízla břevno.

I přes narůstající tlak Sportingu se z gólu radovala Boavista, ale jenom na pár vteřin. V 78. minutě se po prodlouženém centru ze standardní situace ocitl sám před brankářem Stojiljkovič a na druhý pokus se mu povedlo úspěšně zakončit, ale v momentě prodloužení centru se nacházel v ofsajdu a gól neplatil.

Sporting pokračoval v honbě za vedoucím gólem. Fernandesovu střelu z 82. minuty ale zkrotil brankář Bracali. Kapitán Sportingu poté nezvládl závěr zápasu a v první minutě nastaveného času dohrál po odehrání míče Marlona a obdržel druhou žlutou kartu. Boavista tak ani v pátém kolem neokusila prohru a drží se na čtvrtém místě, Sporting je pátý.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele