34. kolo
25.07.2020 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Rio Ave si po výhře nad Boavistou zahraje 2. předkolo Evropské ligy

Rio Ave po dvou předchozích nezdarech nyní zvládlo úlohu mírného favorita v Lisabonu proti Boavistě a vítězství 2:0 mu nakonec stačí na 2. předkolo Evropské ligy. Hosté totiž obsadili konečné páté místo s pětapadesáti body, o bod předskočili jediného konkurenta z Famalicãa, který po hodně divokém průběhu pouze remizoval v Marítimu (3:3) a propadl se na šestou pozici. Boavista úplně ztratila formu a prohrála počtvrté z pěti předchozích utkání.

O vítězství Ria Ave opět rozhodl nejlepší střelec Mehdi Taremi, jenž vstřelil oba góly svého týmu a celkově na ligové scéně zaznamenal úctyhodných osmnáct zásahů. V tabulce střelců celé soutěže pravděpodobně obsadí dělené druhé místo společně s Pizzim (Benfica), za jeho týmovým kolegou Viníciusem Moraisem zaostal o jedinou trefu. Íránský útočník si vytvořil první slibnou možnost již v 7. minutě, ale z hranice šestnáctky mířil o několik metrů vedle.

Domácí se z ničeho nic ozvali o čtyři minuty později, kdy po elegantní otočce tvrdě vypálil Gustavo a brankář Kieszek parádním zákrokem vyrazil míč před sebe. Hosté šli do vedení krátce po odehrané čtvrthodině, jelikož měl přesnou mušku právě Taremi. Osmadvacetiletý reprezentační kanonýr své země se po zblokované střele Diega Lopese ocitl sám před brankářem Leitem a chladnokrevně zavěsil k pravé konstrukci.

Taremi mohl přidat svou druhou branku sobotního střetnutí ve 29. minutě, tentokráte jeho přízemní projektil z osmnácti metrů brilantně odvrátil do strany pozorný Leite. Ve druhém dějství se Boavista marně snažila dobývat defenzívu protivníka, i přesto byla blízko k vyrovnání přesně po hodině hry. Zpětná přihrávka od bankové čáry skončila na kopačce Gustava, jehož bomba byla sražena o decimetry nad břevno.

V 63. minutě spálil na opačné straně obrovskou tutovku Taremi, když po rychlém brejku a finální pobídce od Lopese nevyzrál zblízka na Leiteho. Stejný hráč si přeci jen spravil chuť v 84. minutě a definitivně uklidnil svůj celek. Po obrovské hrubce v komunikaci mezi Leitem a Paulinhem stanul sám před prázdnou brankou a lehce dopravil míč za čáru. Krátce na to si domácí strážce poradil s křižným pokusem Lopese z mírného úhlu, pak už k ničemu zásadnímu nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele