11. kolo
10.11.2019 22:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Porto udolalo v derby Boavistu a je na dosah Benfice

Fotbalisté FC Porto díky brzkému gólu Alexe Tellese zvítězili v městském derby na půdě Boavisty a nadále udržují pouze dvoubodovou ztrátu na vedoucí Benficu. K vítězství hráčům Porta stačila pouze jedna střela na branku.

Hosté měli v nepříliš atraktivním utkání raketový start. V 9. minutě zatlačili domácí v jejich vlastní polovině a odražený míč za pokutovým územím získal Alex Telles a nejlepší nahrávač "Draků" krásnou střelou otevřel skóre utkání.

Hned o několik minut později získal Manafa při špatné rozehrávce míč na pravém křídle a naservíroval jej Silvovi na malém vápně, ale mladý Portugalec netrefil míč ideálně. Ve 24. minutě mohl po týdnu opět skórovat Marcano, ale po Ndiayeho centru nedokázal svou hlavičku usměrnit mezi tři tyče.

Ve 27. minutě měla Boavista největší šanci k vyrovnání, kdy po rohu míč propadl na zadní tyč ke zcela volnému Costovi, ale domácí stoper nedokázal zasáhnout míč, který nakonec putoval vedle Marchesínovy brány.

Druhá půle nabídla ještě méně atraktivní kopanou. Porto cítilo ofenzivní sílu domácích a bylo opatrné hlavně v obraně. V 62. minutě mohl podruhé po standardní situaci skórovat Costa, ale ukázalo se, že zakončení není jeho hlavní doménou.

Poté už Porto hlavně kontrolovalo hru, ale nejvíc hrozilo pouze ze standardních situací. Největší šanci tak měl v 89. minutě střídající Zé Luis, který nastřelil tyč, a tak nudné derby skončilo nejtěsnějším vítězstvím Porta.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele