4. kolo
13.09.2015 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Vitória SC Guimarães - CD Tondela 1:0

Armandu Evangelistovi dnes spadl obrovský kámen ze srdce. Nový kouč Vitórie Guimaraes se s nevděčným úkolem nahradit úspěšného Ruie Vitóriu zpočátku potýkal dosti neohrabaně, a ani dnes jeho svěřenci nepředvedli nic světoborného. Těsná výhra 1:0 nad nováčkem z Tondely se však v této situaci rozhodně počítá. I když si hosté museli jediný gól vstřelit sami..

Tondela si připsala v minulém kole premiérovou výhru v nejvyšší soutěži a sebevědomý výkon vystřihla i dnes: na půdě favorita byla opticky lepším týmem, lépe držela míč, precizněji kombinovala a vypracovala si i několik dobrých šancí. Leč tentokrát byla řada s debutovým vítězstvím na domácích. Guimaraes má nyní na kontě pět bodů, Tondela čtyři.

Evangelistovi svěřenci zahájili zápas vyloženě nervózně a brzy se tak museli bránit nečekanému tlaku hladového nováčka. Júnior pálil po šesti minutách nebezpečně z otočky, o chvíli později pak brankář Douglas Jesús musel zachraňovat situaci před Souzou. Jediný gól zápasu ze 13. minuty proto přišel jako blesk z čistého nebe: centr z pravé strany si před odkrytou bránou srazil do vlastní sítě Borges Machado. Smolná situace pro Tondelu, která najednou prohrávala, aniž by domácí jedinkrát vystřelili na terč.

Až po vedoucí trefě Vitória ožila a začala se tlačit do útoku, což v tomto případě znamenalo spousty centrů do hostujícího vápna. A také standardní situace, jako rohový kop z 18. minuty, po němž nebezpečně střílel Montoya. Zvýšená aktivita domácích začala opadávat až těsně před pauzou; dobrou šanci měl ještě Valente, který opřel balon do břevna. Na druhé straně se připomněl Tavares, jehož ránu zblokoval Joao Afonso.

Po úvodní šanci druhé půle, již zahodil opět Valente, a několika dalších potenciálně nebezpečných standardkách se do hry začala dostávat opět i Tondela. Evangelista zvolil velmi agresivní taktiku včasného napadání, díky níž neměli hosté skoro žádný čas na práci s míčem; až v samém závěru se dvakrát dostal k zakončení Júnior, poprvé však netrefil ideálně a podruhé pálil těsně vedle tyče.

Na druhé straně ještě Matt Jones vychytal po rohu hlavičkujícího Licá, to bylo ale stran prvních devadesáti minut vše - a ani v nastavení už územní převaha Tondely nedospěla k ničemu podstatnému. Naopak sám Jones musel ještě pár vteřin před koncem likvidovat střelecký pokus Henriqueho; to už ale Vitórii vadit nemuselo.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele