7. kolo
02.10.2015 21:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Vitória FC Setúbal - Estoril Praia 1:0

Setúbal konečně zabral, poprvé v sezoně udržel čisté konto a těsnou domácí výhrou 1:0 zabránil Estorilu v provizorním posunu do čela tabulky. Utkání bylo herně naprosto vyrovnané, rozhodla jediná proměněná šance domácího Andrého Clara..

Estoril až dosud sbíral body více než spolehlivě a i dnes se zdálo, že by ze Setúbalu nemusel odjet s prázdnou; hosté ukazovali, že hrají v psychické pohodě, dobře kontrolovali míč a v úvodu se dostali i do několika slibných situací, z nichž tu největší spálil po šesti minutách hry Bruno César. Domácí však nedovolili soupeři převzít totální kontrolu nad zápasem, takže výsledkem byl klasický vyrovnaný duel. Kouč Vitórie Quim Machado se ve 37. minutě trochu vyděsil, když za postranní čarou museli ošetřovat jeho nejlepšího hráče Hyun-Jun Suka, korejský forvard se ale rychle vrátil zpět do hry.

Poté, co Chaparra v dobré pozici zastavil ve 40. minutě ofsajdový praporek, se domácí nadechli ke krátkému náporu a ještě v závěru prvního dějství si připsali dvě velké šance - Costinhovu ránu zblokovala obrana, Suk dokonce hlavou trefil tyč. Z další brankové příležitosti se však už urodilo: v 51. minutě nezvládl hostující gólman Pawel Kieszek zlikvidovat nepříjemnou střelu, míč pouze vyrazil před sebe a tam už u tyče číhal André Claro, který s dorážkou do odkryté klece neměl žádné problémy.

Na 2:0 mohl zhruba po hodině hry zvyšovat opět Suk, pak už ale otěže utkání převzal opět Estoril a závěrečná čtvrthodina se nesla čistě ve znamení jeho snahy o vyrovnání. Největší šance spálili postupně střídající Luiz Phellype, který hlavičkoval těsně mimo, a Dieguinho, jehož ránu zblokoval jeden z domácích obránců. Vitória se tak stala po Benfice a Portu teprve třetím klubem, který dokázal letos Estoril porazit; nadále přitom platí, že Machadovi svěřenci vstřelili minimálně jeden gól v každém dosavadním utkání.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele