1. kolo
16.08.2015 17:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Vitória FC Setúbal - Boavista FC 2:2

Vitória Setúbal prožila loni frustrující sezonu a nebýt obzvlášť chabé konkurence u dna tabulky, nejspíš by v Primeiře ani nepřežila. Letos si tradiční klub dal za cíl předvádět výrazně lepší výkony a mohl začít hned v prvním kole, Boavista se však ani za stavu 0:2 nevzdala a dvěma brankami ve druhé půli srovnala na konečných 2:2..

I přesto, že diváci v Setúbalu viděli nakonec celkem čtyři branky, se na Estádio do Bonfim žádný okouzlující fotbal nehrál. Boavista sem přijela spíše bojovat a také za to málem zaplatila, když v 68. minutě přišla o vyloučeného senegalského záložníka Idrissa Mandianga. Domácí si vybudovali svůj náskok díky trefám Clara a Ruky už v prvním poločase, silný závěr a branky Figueireda s Luisinhem však nakonec přihrály srdnatě hrajícím hostům možná trochu nečekaný bodový zisk.

Po poměrně nezáživné úvodní čtvrthodině přišel první úder - André Claro spíše jen zkusmo napřáhl za hranicí vápna, jeho nepříjemná střela však proskákala šestnáctkou a zapadla ke vzdálenější tyči brankáře Gideaa. Ten sice podobný pokus viditelně nečekal, přesto se s ním však mohl popasovat lépe. Kredit si nicméně napravil o deset minut později, kdy s vypětím sil vyrazil nebezpečnou přízemní ránu Hyun-Jun Suka.

Portský tým sice mohl v závěru prvního dějství srovnat po nepříjemné hlavičce Viniciuse, jenž po rohu pálil těsně vedle, finální úder prvního dějství však patřil opět Vitórii - běžel už nastavený čas, když si míč na hraně vápna srovnal na střelu Ruca a i díky nešťastné teči bránícího hráče propálil Gideaa podruhé.

Boavista po změně stran zvýšila tempo a zhruba po hodině hry málem snížila na 1:2; Leozinho v krkolomné pozici pálil do boční sítě. Rodící se tlak loňského nováčka nicméně uťala druhá žlutá karta pro Mandianga, po níž se zdálo, že je de facto rozhodnuto - Vitória nejenže stále držela komfortní náskok, ale teď měla navíc i výhodu přesilovky.

Jenže hosté se zkrátka odmítli vzdát. Nejprve v 74. minutě krásnou technickou střelou napálil míč do vinglu Afonso Figueiredo, a než se domácí stačili patřičně zkonsolidovat a třeba se pokusit o obnovení dvoubrankového vedení, přišla vyrovnávací trefa Luisinha. Rovnou z přímého kopu. Před Lukasem Raederem v domácí bráně míč nepříjemně poskočil a výsledkem bylo zaokrouhlení skóre na konečných 2:2.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

Tady by se mohla zopakovat ta haluz z minulé sezony - 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele