6. kolo
26.09.2015 19:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

SL Benfica - Paços Ferreira 3:0

Benfica rázně zareagovala na prohru v Clássicu a doma jasně porazila letos silný Pacos Ferreira 3:0. Nečekaná ztráta vedoucího Porta v Moreirense domácí patřičně namotivovala; nyní už na čelo ztrácí pouze dva body. Svoji výbornou střeleckou formu z úvodu sezony potvrdil Jonás, který nasázel další dvě branky..

Statisticky byla očekávaná výhra domácích poměrně suverénní, nicméně hosté zejména v první polovině zaznamenali několik dobrých šancí a definitivně je zlomily až dva zásahy během šesti minut, které zosnovali dnešní hrdinové Jonás s Goncalem Guedesem.

Svěřenci Ruie Vitórii dávali od začátku jasně najevo, že další blamáž odmítají připustit, a už po čtyřech minutách hry se Guedes po výměně s Mitroglouem dostal do první šance; tu zmařil až včasným výběhem hostující gólman Marafona. Dorážející Gaitán pak svoji efektní patičku z nelehké pozice mezi tři tyče usměrnit nedokázal.

Na druhé straně se krátce nato poprvé vytáhl Júlio César, který vyrážel dalekonosnou ránu na roh, jinak byl ale úvod zápasu v domácí režii: po čtvrthodině hry zakončoval Gaitán elegantní týmovou souhru samostatným nájezdem, i tentokrát však vyběhl Marafona z brankové čáry včas. Pak už ale přišly první opravdu krušné momenty v domácím vápně. Nejprve Roniel po brejku pálil těsně vedle tyče, poté se Vieirovi dokonce podařilo svojí hlavičkou Césara překonat, stál však v postavení mimo hru.

Benfica tedy tuto situaci přežila ve zdraví a o pár desítek vteřin později už mohla sama slavit - Jonás napřáhl zpoza vápna a krásně se trefil o břevno. Prakticky totožný gól mohl padnout i ve 39. minutě, tentokrát však střele brazilského útočníka chybělo pár centimetrů.

Také po změně stran se Orli nevyhnuli krátkodobému výpadku; nejprve sice Mitroglou po Jonásově pasu nechal pouze vyniknout opět bezchybného Marafonu, následná střela hostujícího Romeua však jen tak tak neskončila za Césarovými zády. Pojišťující gól přišel v 67. minutě: Gaitán si ve vápně vybral Guedese, který zpracoval míč a tečovanou přízemní ránou nedal Marafonovi šanci.

Za stavu 2:0 už byl favorit na koni. Další Gaitánův pas na Guedese sice brankou neskončil, pak ale vzal roli asistenta na svá bedra střelec druhého gólu a místo zakončení přes osamoceného Marafonu ještě nezištně přihrával Jonásovi před prázdnou. Bylo rozhodnuto. Hosté poslední zoufalou šanci na zvrat zahodili v 84. minutě, kdy César zkušeně zlikvidoval pokus Lopese, a naopak na druhé straně mohl ještě další trefu přidat nejprve do tyče hlavičkující Luisao a potom i nepřesně dorážející Jardel.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele