3. kolo
29.08.2015 21:45 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

SL Benfica - Moreirense FC 3:2

Tři body jsou nakonec doma - ale byly to velké nervy. Moreirense, po dvou kolech otloukánek soutěže s nulou na kontě bodů i vstřelených gólů, si do hlavního města rozhodně nepřijelo pro hladkou porážku, nad Benfikou dokonce po velkou část zápasu vedlo a nakonec jej popravila až Jonásova trefa na 3:2 ze samého závěru..

Více než čtyřicet tisíc diváků v ochozech Estádia da Luz chtělo tentokrát od svých favoritů přesvědčivější výkon než v prvním kole proti Estorilu; Benfica sice v letošní domácí premiéře vyhrála 4:0, góly si však schovávala až na konec utkání. Dnes se nicméně žádná náprava nekonala, i tentokrát svěřenci Ruie Vitórii pořádně zabrali až po přestávce. Důležité nicméně je, že po týden starém fiasku v Arouce mají alespoň všechny tři body.

Domácí favorit hrál v první půli dost špatně. Hned v úvodu sice jeho hráči drželi míč a diktovali tempo hry, ale první šanci si připsali hosté - konkrétně Rafael Martins, jehož ránu dobře vychytal veterán Júlio César. Na druhé straně nechybělo mnoho přízemní střele Víctora Andradeho. I přes územní převahu bylo znát, že Benfica není zkraje sezony dostatečně sehraná a zůstává náchylná k nepřesnostem.

Gaitán sice akrobatickými nůžkami vystrašil hostujícího gólmana Stefanoviće, průlom ale nakonec přišel z opačné strany - skvělý protiútok Moreirense zakončoval Rafael Martins chytrou střelou z úhlu. Autorem gólové přihrávky byl ghanský driblér Ernest Ohameng, jehož dnešní výkon byl celkově ozdobou celého utkání.

Že se Moreirense dočká prvního gólu v sezoně právě na Estádio da Luz, to nečekal asi nikdo; tím méně domácí, kteří ještě do poločasu zesílili tlak a Jonás dokonce zahodil po Pizziho pasu jasnou gólovku. Po změně stran už se pak hosté prakticky pouze bránili a Stefanović musel parádním zásahem likvidovat velkou šanci Mitrogloua.

Vyrovnat mohl v dalším okamžiku Jonás, i napodruhé ale ve stoprocentní příležitosti selhal; s následnou Mitroglouova hlavičkou si opět poradil Stefanović. Dvacet minut před koncem už se hrálo pouze na polovině Moreirense, jehož obrana nakonec nemohla sílící favoritův tlak vydržet a inkasovala dvakrát během několika vteřin: nejprve Jiménez krásnou hlavičkou po ještě hezčím Gaitánově pasu srovnal na 1:1, poté Samaris opřel svoji dělovku přímo do vinglu, pár centimetrů mimo dosah Stefanovićovy rukavice. 2:1.

Benfica se tak během chviličky dostala na koně a zdálo se, že je hotovo. Jenže hosté se odmítli vzdát, a přestože nakonec neberou ani bod, dokázali se ještě postarat o hodně hektický závěr. Román Cardozo vyrovnal z hraničního ofsajdového postavení na 2:2 (výtečný Ernest byl opět u zrodu celé akce) a domácí tak musel spasit až Jonás, který po zahození dvou velkých šancí konečně zabral a krásným volejem rozhodl.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Benfiva ma krizi tip m1-1

Reagovat
Benfica

fuf.. ale zápas bol pekný..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele