1. kolo
16.08.2015 21:30 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

SL Benfica - Estoril Praia 4:0

Bráno čistě ukazatelem skóre zvládla Benfica ligový start do nové éry pod koučem Ruiem Vitóriou bravurně - vysoká výhra 4:0 nad Estorilem Praia se jistě počítá. Jenže první gól vstřelil Konstantinos Mitroglou až v 74. minutě; do té doby se Orli nedokázali prosadit, a i přes herní dominanci dovolili soupeři několik nebezpečných situací..

Po úspěšné hlavičce řeckého kanonýra, který do Lisabonu přišel letos v létě, přišla řada na tradiční oporu Jonáse: Brazilec nejprve zvyšoval z penalty a poté i ze hry. Na konečných 4:0 pak uzavíral minutu před koncem řádné hrací doby Nelsinho, což znamená, že favorit rozstřílel do té doby velmi houževnatý Estoril během pouhé čtvrthodiny. Na silnější soupeře by podobný výkon nejspíš nestačil, pro Ruie Vitóriu je však nejdůležitější, že jeho svěřenci hodili za hlavy prohraný Superpohár proti Sportingu a za ligovou obhajobou vykročili nakonec tím nejlepším možným způsobem.

Ne snad že by Benfica dovolila soupeři nějak ji zatlačit; celou první půli Vitóriův tým opticky dominoval, jenže reálné šance se prakticky vůbec neobjevovaly. Spíše takové náznaky, pološance a nadějné, nedotažené akce. Až pět minut před koncem se do slibné střelecké pozice dostal Luisao, který pálil z malého vápna trestuhodně do břevna. Liknavost Orlů ve finální třetině pak těsně před odchodem do kabin málem vytrestal hostující Léo Bonatini, jehož tvrdou ránu po brejku musel vykopávat veterán Júlio César; dorážející Sebá pak pálil vedle.

Tato šance jako by vlila hostům krev do žil, takže i druhé dějství 'odemkla' jejich další příležitost - opět u toho byl Sebá, který z bezprostřední blízkosti nechal vyniknout stále skvělý Césarův reflex. První gól proto přišel jako vysvobození. Benfica tentokrát zkusila rychlou útočnou akci, na jejímž konci byl přesně k tyči hlavičkující Mitroglou - 1:0. O pouhé čtyři minuty později zahrál rukou ve vápně Mattheus, míč si na bílý puntík postavil Jonás a se štěstím propálil Pawla Kieszka podruhé.

Dvoubrankovým náskokem uklidněná Benfica dohrávala utkání v exhibičním tempu a stihla přidat ještě další dvě trefy. Nejprve v 81. minutě znásobil svůj střelecký účet Jonás, který prudkou hlavičkou zužitkoval centr z pravé strany. Finální hřebíček do hostující rakve potom zatloukl minutu před koncem Nelsinho, zakončující po krásné týmové akci; asistenci si připsal Gaitán. Pro Estoril jde o trochu krutý výsledek, ale na to se historie ptát nebude..

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Že to ale trvalo v 74. min první gól hlavně že vyhráli a pdlo 2 a více branke příště lepší výkon s neomylnou koncovkou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele