2. kolo
21.08.2015 21:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rio Ave FC - SC Braga 1:0

První porážku nové sezony si připisuje ambiciózní Braga, která dnes na půdě Ria Ave - svého přímého konkurenta v boji o poháry - padla těsně 0:1. Domácí zpočátku hráli lépe a do vedení šli zaslouženě, po vyloučení Monteho v 54. minutě však byli nuceni přenechat iniciativu hostům a nakonec je musel zachraňovat skvělý gólman Cássio..

Arsenalistas budou letos ve venkovních zápasech nejspíše spoléhat zejména na pevnou obranu, a něco podobného bylo k vidění i dnes: na půdě nevyzpytatelného, velice silného soupeře hrála Braga opatrně, většinou se nepouštěla dále než ke středovému kruhu a soustředila se na to, aby ani hosté nebyli vepředu příliš nebezpeční. Výsledkem byla poměrně nudná úvodní půlhodina.

Ze všech těch nákopů, zkažených přihrávek a zbytečných ztrát se jako vysvobození vyloupla až gólová situace - a to už se psala 36. minuta. Domácím je nutno přičíst k dobru, že své obléhání pokutového území soupeře nakonec skutečně dokázali zužitkovat a ještě před odchodem do kabin udeřili. Jednoduchý centr do vápna našel Koku, který vyskočil nejvýše ze všech a hlavou usměrnil míč pod víko Kricjukovy brány.

Hosty inkasovaná trefa trochu probrala a aktivnější se zdáli být už v závěru první půle; po změně stran pak jejich otevřenost utkání vyloženě prospěla. V 53. minutě pálil Baiano těsně vedle tyče a diváci se začínali těšit na atraktivní poslední třetinu zápasu. Jenže pak přišla další rána - Nélson Monte vyfasoval druhou žlutou kartu a musel ze hřiště ven. A opět bylo vše při starém, pouze teď v opačném gardu: Braga neproduktivně obléhala, oslabení domácí se bránili v hlubokém bloku.

Arsenalistas nicméně ukázali, že umí být nebezpeční; v součtu celého zápasu si bod určitě zasloužili. Cássio byl mezi tyčemi v poslední čtvrthodině opravdu skvělý, zlikvidoval hned několik křiklavých gólových šancí a zejména jeho zásah proti Ferreirovi snesl i ta nejpřísnější měřítka. Územní převaha tak nakonec nebyla hostům nic platná; Rio Ave si všechny tři body pohlídalo.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2. kolo by mohli absolvovat páni bookmakeři bez chybičky-ani jeden favorit neprohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Neserte mě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele