6. kolo
28.09.2015 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rio Ave FC - Académica Coimbra 1:0

Děsivá série Coimbry pokračuje. Ani na šestý pokus nedokázali borci v černých dresech získat alespoň bod a nadále tak uzavírají tabulku portugalské ligy s nulou na kontě. Nepomohla jim ani výměna neúspěšného kouče Viterba za mladšího a progresivnějšího Filipe Gouveiu; ten dnes ve své premiéře prohrál na půdě Ria Ave 0:1..

Nutno ovšem dodat, že na rozdíl od nefalšované bídy úvodních kol dnes Académica nehrála vyloženě špatně. Gouveia vytvořil jasný plán, který sestával z co nejčastějšího střílení na bránu a spoléhání na standardní situace, a po většinu času to fungovalo - hosté byli favoritovi vyrovnaným soupeřem a nakonec o výsledku rozhodl jediný okamžik, který posvětil brankou brazilský rodák Renan Bressan.

V defenzivě si hostující výběr počínal po většinu času zodpovědně a soupeře do šancí příliš nepouštěl - což vzhledem k tomu, že útok Coimbry letos žádná přísnější měřítka opravdu nesnese, vyústilo v exemplárně nudný zápas. První náznak šance se hostům podařilo vymyslet až po téměř dvaceti minutách, brankář Trigueira si ale se závarem ve vápně poradil a míč vyrazil na roh. Vlastně hned první skutečná příležitost skončila gólem: Bressan se těsně za šestnáctkou dostal k propadnuvšímu míči a technickou ránou propálil Trigueiru (který si sice na balon sáhl, ale vytlačit mimo tři tyče jej nedokázal).

Také po změně stran se hrálo prakticky podle stále stejných not: domácí kontrolovali hru, hosté poctivě bránili. Že Rio Ave nakonec vyhrálo zaslouženě však potvrzuje fakt, že si Coimbra za celých devadesát minut vlastně nevypracovala pořádnou šanci. Pouze jednou, krátce před koncem, propadl hostující centr se štěstím až před Cássia, který byl celou situací dokonale zaskočen a míč pouze vyrazil trupem přes sebe. Domácí obrana však situaci promptně vyřešila. A protože Héldon po hodině hry nedokázal ve střelecké pozici ideálně zpracovat šikovný Lionnův pas, zůstalo skóre beze změny.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele