3. kolo
29.08.2015 19:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Porto - Estoril Praia 2:0

Estoril na půdě favorizovaného Porta herně nepropadl, to je však v takovýchto zápasech většinou málo. Domácí zkušeně dokráčeli k pohodové výhře 2:0, kterou "naťuknul" už po šesti minutách hry kamerunský útočník Vincent Aboubakar, a po nepříjemné ztrátě na Madeiře se vracejí zpět do vítězných kolejí..

Domácí kouč Julen Lopetegui před výkopem varoval fanoušky, že bezbřehý optimismus není na místě: jistě, Estoril zahájil sezonu drtivou prohrou 0:4 na Estádio da Luz, jenže tento zápas se definitivně zlomil až v závěru. Španělský stratég připomněl, že první hodinu hráli hosté s obhájcem titulu vyrovnanou partii, a vyzýval k opatrnosti. Na hřišti však byly veškeré obavy zažehnány hned v 7. minutě, kdy si Aboubakar naběhl ve vápně na Brahimiho přesný pas z pravé strany a suverénní střelou otevřel skóre.

To byl pro hosty nepříjemný začátek, protože teď už nemohli pouze spoléhat na to, že co nejdéle udrží čisté konto a donutí soupeře k nervozitě; naopak, museli aktivně útočit a postupovat na branku, což se na Dragau rozhodně nedělá lehko. Estoril se však rychle oklepal a ještě v první půli si připsal několik slibných šancí. Diego Carlos dvakrát hlavičkoval těsně mimo, Léa Bonatiniho zase vychytal Iker Casillas.

Při odchodu na přestávkovou pauzu mělo Porto držení míče celých 63%, nebezpečnějším dojmem však působili paradoxně hosté. Bylo vidět, že Lopeteguiův nový tým - po odchodu Alexe Sandra do Juventusu oslabený už na šesti důležitých místech - stále hledá optimální formu. Pokusy jako ten Brahimiho z 58. minuty nikam nevedly, a protože ani hostům se příliš nedařilo vyvinout skutečný souvislý tlak, vládla na trávníku povětšinou nuda. Bruno César se ji sice pokoušel rozbít, zasáhl ale Casillas.

Když potom v 62. minutě zvýšil Maicon nádherně zahraným přímým kopem už na 2:0, bylo prakticky rozhodnuto. Drzost hostujících fotbalistů se v závěrečné půlhodině rychle vytrácela a uklidnění Draci také neměli důvod příliš se na hřišti honit. Až v nastaveném čase si diváci užili další šance, skóre se však už nezměnilo. I když střídající Osvaldo mohl během několika desítek vteřin zvyšovat hned dvakrát.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele