4. kolo
12.09.2015 21:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

FC Arouca - FC Porto 1:3

Jméno Jesúse 'Tecatita' Corony fanoušci v Mexiku znají už delší dobu; šikovný playmaker je považován za jednoho z nejzářivějších talentů země. Také jako jediný hráč reprezentoval v létě jak na Copě, tak na následném Gold Cupu. Energie má však přesto stále na rozdávání, což dnes dokázal dvěma brankami do sítě dosud neporažené Arouky. Porto ve šlágru kola triumfovalo 3:1 a momentálně drží první příčku..

Kouč Arouky Lito Vidigal by nejraději proti přístavnímu celku nehrál vůbec. Draci zůstávají posledním soupeřem z velké trojky, jehož zatím nedokázal porazit, a dnešek na tom nic nezměnil. Domácí nepředvedli úplně špatný výkon, důsledně napadali a dokonce si na soupeři vykoledovali šest žlutých karet, Tecatito ale pálil ostrými a celkově nakonec rozhodovala vyšší kvalita na straně favorita.

Porto mělo první velkou šanci už v deváté minutě, kdy uruguayský bek Maxi Pereira podnikl jeden ze svých klasických útočných výletů a přesným centrem našel ve vápně Aboubakara. Kamerunský střelec však v presu nedokázal zamířit přesně. Na gól však fanoušci v hostujícím sektoru nemuseli čekat dlouho - po čtvrthodině hry si Tecatito vyměnil míč s Aboubakarem, který mu jej parádní patičkou vrátil, a suverénní ránou propálil Bracaliho poprvé.

Domácí reagovali přímým kopem Davida Simaa, gólman Casillas ale míč bez problémů ukryl do koše. Ve zbytku první půle pak mohli diváci sledovat poměrně očekávaný scénář: Porto po většinu času kontrolovalo hru, a díky těsnému náskoku se ani nemuselo hnát bezhlavě dopředu. Na Arouce byla znát snaha o vyrovnání, zkušenější hosté jí však žádnou naději nedávali.

V 61. minutě potom skvělý Tecatito definitivně rozhodl. Druhý gól Porta byl do značné míry produktem mexické spolupráce - celá akce začala u Miguela Layúna, který přihrávkou před vápno našel Andrého. Ten sice vypálil pouze do Bracaliho, brazilský gólman však vyrazil míč k mladému záložníkovi, který se z dorážky bez problémů prosadil podruhé.

Na 3:0 zvyšoval o deset minut později Aboubakar; asistenci opět zaznamenal André André, který převzal pas od Nevese a naservíroval míč přímo ke kamerunskému útočníkovi. Aboubakar dnes odehrál skvělý zápas a gól si za rozhodně zasloužil. Arouca sice v závěru alespoň korigovala výsledek poté, co střídající Nildo Petrolina vyzval ke skórování Mauridese, to však byla pro domácí jen chabá útěcha.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele