6. kolo
27.09.2015 18:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Arouca - CF Os Belenenses 2:2

Arouca a Belenenses si v atraktivním zápase zastřílely a výsledkem je zasloužená remíza 2:2. Zajímavé utkání mezi dvěma potenciálními pohárovými aspiranty nabídlo takřka vše: čtyři branky, skvělé zákroky, vysoké tempo i kontroverzní verdikty sudích..

Ty podle názoru hostujících hráčů sloužily spíše ve prospěch Arouky; na druhou stranu je pochopitelné, že lisabonští cítili určitou frustraci. Kouč Sá Pinto si krátce po středeční oslavě 96. narozenin klubu vytyčil za cíl získat dnes na nehostinné půdě (kde už letos padla i Benfika) další důležité vítězství, a dlouho to vypadalo, že mu jeho svěřenci odvážné přání splní - hráli opravdu skvěle a po 70 minutách vedli už 2:0. Údery Valenteho s Bastem však nakonec hostům radost z výhry překazily.

Pinto před utkáním veřejně pochválil několik opor, mezi nimi i gólmana Huga Venturu, a ten dnes už v 19. minutě ukázal, čím si svoji důvěru zasloužil, když vychytal ostrou hlavičku Roberta. Jinak se ale šance kupily spíše před druhou klecí, kterou hlídal Rafael Bracali. Brazilský strážce se poprvé vyznamenal ve 38. minutě, kdy skvělým zásahem zlikvidoval Rosovu hlavičku po Lealově chytrém centru.

Čtyři minuty před změnou stran už aktivnější Belenenses slavilo - André Sousa se dostal k míči těsně za vápnem a táhlou přízemní ránou propálil Bracaliho poprvé. Domácí kouč Lito Vidigal se sice do druhého dějství pokoušel oživit svůj tým nasazením Mauridese, tlak hostů však byl snad ještě větší. Leal měl v 50. minutě na talíři tisíciprocentní šanci: asistující Kuca dokonce i obešel bezmocného Bracaliho, africký útočník však před prázdnou klecí nepochopitelně přestřelil.

Bracali byl zpět v akci po hodině hry, kdy včasným výběhem proti Lealovi zažehnal další nebezpečí; pak už ale hosté udeřili podruhé. Vzhledem ke svému výkonu si Luís Leal gólový zápis určitě zasloužil. Tentokrát protančil domácí obranou a tváří v tvář brankáři vymyslel parádní lob, který se odrazil od břevna za čáru.

Jenže dvojnásobná radost neměla Belenenses vydržet dlouho. Už pět minut po zvýšení náskoku korigoval skóre Nuno Valente, jehož přímý kop se ode zdi odrazil do protipohybu bezmocného Ventury, a definitivní tečku za zápasem napsal čtyři minuty před koncem Hugo Basto. Jeho nádherná rána z nějakých pětatřiceti metrů zaplula přímo do šibenice; s tím nemohl Ventura dělat opravdu vůbec nic. Zklamaní hosté se tak místo velké výhry musejí spokojit pouze se smolným bodem..

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele