6. kolo
27.09.2015 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Estoril Praia - União Madeira 2:1

Estoril i nadále potvrzuje, že by letos mohl hrát v tabulce hodně vysoko. Proti houževnatému nováčkovi z Madeiry sice domácí nijak nezářili, i těsná výhra 2:1 se ale počítá, zvlášť když znamená posun na průběžné páté místo..

Jedním z hrdinů utkání byl i Léo Bonatini, domácí útočník, který má zkraje sezony skvělou formu a drží se se čtyřmi góly na třetím místě tabulky střelců. Dnes to byl právě on, kdo čtyři minuty před změnou stran otevřel skóre - stačilo mu k tomu zpracovat ve vápně skvělý pas Gersa Fernandese a vystřihnout perfektní křížné zakončení k tyči, mimo dosah gólmana Andrého Moreiry.

V té době už měli domácí na kontě několik neproměněných šancí; sám Bonatini ve dvanácté minutě donutil po Chaparrově pasu Moreiru k brilantnímu zákroku, o chvíli později pak pálil těsně vedle Gerso Fernandes. Také Uniao však nezůstávalo pozadu a činit se musel i gólman Estorilu Pawel Kieszek, jehož zásah proti Joaozinhovi v nastavení první půle snesl ta nejpřísnější měřítka.

Hosté v úvodním dějství spoléhali na pozornou obranu a brejky, což jim docela dobře vycházelo; s inkasovaným gólem na kontě však museli po změně stran předvést aktivnější přístup a Estoril je málem několikrát vytrestal. Hrdina Moreira musel ukazovat své umění proti Chaparrovi (55') s Brunem Césarem (72'), přičemž druhý jmenovaný ještě opřel jednu ránu z dobré pozice nad břevno (61').

Napotřetí však už César střeleckou smůlu prolomil a v 75. minutě z přímého kopu krásným "angličanem" zvyšoval na 2:0. Podařilo se mu tím odstartovat hektickou závěrečnou čtvrthodinu: nejprve hosté nečekaně snížili, když střídající Bueno našel ideální kolmicí ve vápně Faríase a ten v samostatném nájezdu obstřelil Kieszeka (80'). Poté mohl vrátit favoritovi dvoubrankové vedení Bonatini, famózní Moreira ale udržel svůj tým ve hře. Finální šanci na vyrovnání pak nevyužil v 85. minutě další žolík Breitner. Estoril tak nakonec v atraktivním utkání uhájil výhru 2:1.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele