4. kolo
13.09.2015 17:00 CET
5 : 2
(0:1)

Reportáž

CS Marítimo - Vitória FC Setúbal 5:2

Snaha nového kouče Quima Machada udělat ze Setúbalu vyloženě ofenzivně laděný tým má zatím dvojsečné výsledky. Vitória se sice po čtyřech odehraných kolech stále může chlubit jedním z nejproduktivnějších útoků soutěže, zároveň ale trpí problémy před vlastní bránou, což se krásně ukázalo dnes na Madeiře. Domácí Marítimo v atraktivním zápase smetlo svého soupeře jasně 5:2..

Byla to ukázka sebevědomé dominance, na kterou fanoušci ostrovního celku celý večer čekali. Pro tým s pohárovými ambicemi jsou přesně takové zápasy velice důležité, takže ve Funchalu panuje všeobecná spokojenost (a to se netýká jen Marítima - všechny tři místní prvoligové kluby zažily velmi úspěšné kolo). Setúbal přitom ještě v poločase vedl 1:0, absolutně však nezachytil začátek druhé půle a po vyloučení Pinta ze 75. minuty už bylo jasné, že všechny body zůstanou doma.

První čtvrthodina vůbec nepoukazovala na to, že bychom snad měli být svědky nějaké přestřelky. Obě defenzivy si hleděly svého a jejich pozorné bránění nepřipouštělo žádné větší šance. Marítimo sice bylo opticky aktivnější, už po pětadvaceti minutách registrovalo dokonce pět střel na bránu, žádná z nich však nesnesla přísnější měřítka. Tlak domácího týmu byl viditelný, ale zároveň značně bezzubý.

Až těsně před pauzou se stavidla prolomila, překvapivě však na druhé straně - skóre utkání otevřel ve 44. minutě hostující Costinha a započal tak střelecký festival, jenž následoval po změně stran. Setúbal si své nečekané vedení ani nedokázal užít; už dvě minuty po začátku druhého dějství srovnával Ferreira, o chvíli později se pak přesnou střelou prosadil Dyego Sousa a Marítimo šlo konečně do vedení. Zaslouženě, vždyť i ve druhé půli dominovalo, místy dokonce přímo drtivě.

Dvacet minut před koncem už domácí drželi soupeře vyloženě zamčeného u jeho vlastního vápna a bylo pouze otázkou času, než svůj náskok navýší. Povedlo se to v 73. minutě arménskému záložníkovi Gevorgu Ghazarjanovi, načež o pár desítek vteřin později opustil hřiště po druhé žluté kartě hostující Nuno Pinto. Ghazarjanova proměněná penalta ze 79. minuty pak změnila zápas v obyčejnou exhibici.

Setúbal sice ještě neřekl poslední slovo - korejský forvard Hyun-Jun Suk zahájil sezonu ve velkém stylu a navzdory celkově matnému výkonu prokázal svoji střeleckou pohodu i dnes, když osm minut před koncem snižoval na 2:4 - úplný závěr zápasu však patřil opět pohodově kontrolujícímu Marítimu. Běžela už třetí minuta nastavení, když si při hostující "power play" naběhl do střelecké pozice Dyego Sousa a svou druhou trefou v zápase upravil na konečných 5:2.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele