2. kolo
22.08.2015 21:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

CS Marítimo - FC Porto 1:1

Ne, ne a ještě jednou ne. Prokletí stadionu v Marítimu se fotbalistům Porta prostě zlomit nedaří. Dnes prohrávali už po pěti minutách, kdy se trefil domácí Edgar Costa, a přestože Héctor Herrera zařídil vyrovnávací trefou ještě v prvním dějství alespoň dělbu bodů, kouč Julen Lopetegui působil hodně frustrovaně..

Není se ostatně ani čemu divit - sám před výkopem důrazně opakoval, že Marítimo je doma soupeř té nejtěžší kategorie, jeho svěřenci však přesto v první půli působili vyloženě vlažným dojmem. Až po změně stran byl jejich výkon aktivnější, na výhru to ale nakonec nestačilo.

Podle očekávání dokázali Draci po většinu zápasu diktovat tempo hry, Marítimo však předvedlo skvělý bojovný výkon a bod si bezesporu zasloužilo. Do vedení šli namotivovaní domácí už po pěti minutách hry - obrana Porta při bleskovém brejku naprosto propadla, takže volný Edgar Costa mohl ve vápně pohodlně zakončovat pas z levého křídla mimo dosah gólmana Casillase. Největší máslo na hlavě měl Cissokho, který celou situaci vyřešil vyloženě tragicky.

Domácí publikum hnalo své hráče kupředu a favorit si neužil chvíle klidu; jeho hra působila zbrkle, jeho kombinace bezúčelně. Brahimi se sice v 11. minutě probil ke střele ze střední vzdálenosti, mířil však mimo. V nepřátelské atmosféře se zdálo, že Porto tak úplně neví, kudy kam; potom však zničehonic přišel vyrovnávací úder. Po půlhodině hry předvedli domácí osudovou chybu v defenzivě, díky níž mohl Imbula hlavou posunout Brahimiho pas na nehlídaného Herreru. Mexický středopolař se se svojí střelou příliš nepáral a suverénně srovnal skóre.

Šlo však spíše o záblesk efektivity než náznak lepších zítřků. Porto i nadále nehrálo podle svých možností, pročež také Lopetegui už v 55. minutě využil hned dvě střídání - hřiště opustili Varela a úspěšný střelec Herrera, nahradili je Cristian Tello a André André. Bojovalo se o každý míč, diváci příliš fotbalové krásy neviděli. Hosté působili s přibývajícími minutami klidněji a suverénněji, šance ale nepřicházely.

Až dvanáct minut před koncem se mohl blýsknout Aboubakar, který sice zpracoval Tellův pas, jeho střelu však klíčovým zásahem vyrazil výtečný Romain Salin. Definitivní konec portských nadějí pak představovalo Pereirovo břevno v nastaveném čase. Těžko si ale lze představit, že by případná výhra Draků byla zasloužená..

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele