3. kolo
31.08.2015 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

CF Os Belenenses - CS Marítimo 1:1

Třetí zápas, třetí remíza - hráči Belenenses během srpna v portugalské lize nepoznali radost z výhry ani smutek z porážky. Dnes se před vlastním publikem rozešli s ambiciózním Marítimem smírně 1:1. Hosté v Lisabonu vedli po brance Fransérgia, zlepšený výkon domácích ve druhé půli a vyrovnávací trefa Miguela Rosy však nakonec rozhodly. V samém závěru byl navíc vyloučen záložník Marítima Tiago Rodrigues..

Hosté si ostatně o početní oslabení celý zápas koledovali - předvedli totiž výkon vyloženě na hraně, či občas až za hranou agresivity, a jen v prvním poločase inkasovali čtyři žluté karty. Na druhou stranu však jejich bojovnost soupeře zaskočila a po většinu první půle měli i herně navrch. Hned zkraje sice domácí Rúben Pinto dalekonosnou ránou málem zaskočil brankáře Romaina Salina, ten se ale stačil včas vrátit a situaci vyřešit; poté už se hrálo až do poločasu podle not hostů.

Do dvou dobrých šancí se dočkal hlavičkující Raúl, ani jednou však nedokázal trefit prostor Venturovy klece; ve 33. minutě se však už skóre měnilo. Postaral se o to Fransérgio, který na rozdíl od svého spoluhráče hlavou nezaváhal. S vedením v kapse se návštěvníci z Madeiry stáhli trochu dozadu a do konce prvního dějství žádné drama nepřipustili.

O přestávce však jako by někdo polil Belenenses živou vodou: svěřenci Sá Pinta byli najednou mnohem agilnější, ofenzivnější, srovnali se s ostrým stylem hostujícího týmu a brzy si vytvořili i náznaky prvních šancí. Průlom ale přišel až 17 minut před koncem, kdy si Miguel Rosa naběhl ve vápně na zpětný pas z pravé strany a lehkou hlavičkou pohodlně vyrovnal na 1:1.

Místo aby však domácí využili psychické výhody a skóre otočili, stal se přesný opak: Sá Pinto zavelel v první řadě hlídat výsledek, a náhlá pasivita se musela nějak projevit. Po zbytek utkání tak diváci neviděli už nic zvláštního, kromě několika ostrých zákroků a velmi nebezpečného hostujícího centru, který hrdina Ventura už ve čtvrté minutě nastavení akrobaticky vyrážel do břevna. Jen o pár vteřin později inkasoval druhou žlutou kartu Rodrigues, to už však na konečném výsledku nic nezměnilo.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele