5. kolo
19.09.2015 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

CD Tondela - Estoril Praia 0:1

Na velkou smůlu mohou žehrat fanoušci nováčka z Tondely. Ten totiž zatím nehraje vůbec špatně, jenže body ne a ne přibývat. Dnešek byl v tomto ohledu naprostým extrémem: Tondela byla doma proti Estorilu lepším týmem, zahodila několik skvělých šancí a dokonce i penaltu, aby nakonec po jediné trefě Léa Bonatiniho prohrála těsně 0:1..

Úvodních zhruba dvacet minut nabídlo velký tlak domácího týmu, jenže koncovka byla - stejně jako v dalším průběhu zápasu - vysloveně žalostná. Luís Alberto takto zkraje selhal hned dvakrát, hlavou i nohou, a brzy jej napodobili i Lucas Souza s Nunem Santosem. Estoril úvodní nápor přežil a kolem 30. minuty se sám začal dostávat do hry; po první šanci Mana to v ochozech zahučelo, skóre ale zůstávalo nezměněno.

Zábavný a aktivní první poločas nabídl ještě pokusy domácích Nathana Juniora (38', 39') a Luise Alberta (41'), stejně jako hostujících Bruna Césara (39') a Gersa Fernandese (44'). Gólmani se nicméně příliš nezapotili, přesnost dnes nebyla devizou ani jednoho týmu.

Po změně stran Tondela pokračovala v optickém náporu, nicméně proud šancí rychle vyschnul; přeci jen zkušenější a kvalitnější Estoril si své vápno hlídal více než pozorně a sám číhal na příležitost k protiútoku. Obránce Kaká v 73. minutě sice ještě hlavičkoval mimo, o pět minut později však už přišel rozhodující úder: Luís Anderson načechral pas na Bonatiniho, který hlavou otevřel skóre.

Jak moc si Tondela zahrává s osudem se nicméně naplno ukázalo až poté, konkrétně v 86. minutě, kdy Diego Carlos obdržel za faul ve vápně druhou žlutou kartu a byl vykázán ze hřiště. Místo aby však Piojo z nabídnuté penalty pohodlně vyrovnal, dokonal svojí nepodařenou střelou domácí zmar. Že Nuno Santos ještě ve třetí minutě nastavení hlavičkoval ze skvělé pozice trestuhodně mimo, to už frustrované publikum snad ani nemohlo překvapit..

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele