4. kolo
13.09.2015 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

CD Nacional - Académica Coimbra 2:0

V ulicích Funchalu se dnes slavilo: oba dominantní fanouškovské tábory totiž zapíjely důležitá vítězství. Kromě Marítima, které rozstřílelo Setúbal 5:2, se prosadil i Nacional díky dvěma trefám do sítě neškodné Coimbry. Hosté tak nadále protahují svoji agónii ze začátku sezony a v tuto chvíli vypadají jako jasný kandidát na sestup..

Zpočátku to přitom z jejich strany nebylo herně vůbec špatné. Po opožděném nástupu na trávník, způsobeném mlhou nad stadionem, byla právě Académica aktivnějším týmem a v úvodních deseti minutách zahrozila povedenými trefami Rabioly s Bouadlou. Ani jedna z nich se však mezi tři tyče nevešla. Domácí se snažili spíše o kontrolu středu hřiště.

Na začátku 18. minuty se zdálo, že se zápas propadá do stále větší 'údržbářské' nudy, z níž jej může vytrhnout pouze nečekaný gól. Přesně to se také stalo - po dobré práci domácího talismana Salvadora Agry se k zakončení dostal Tiquinho a poslal Nacional do vedení. Byla to vlastně zasloužená odměna za územní převahu domácích, i když jejich střelecká muška by přísnější měřítka rozhodně nesnesla.

To se týká zejména Agry, na nějž si hosté plánovali dát velký pozor. Nejlepší hráč Nacionalu byl herně skvělý, neustále větral obranu Coimbry a nedělalo mu problémy dostávat se do střeleckých pozic, leč gólman Trigueira předvedl několik výborných zákroků. Souboje mezi těmito dvěma borci končily v první půli pravidelně vítězstvím hostujícího brankáře; stalo se tak ve 24. i 28. minutě, načež krátce před pauzou pálil Agra pro změnu vedle.

Domácí museli v poločase nuceně prostřídat gólmany - jedničku Gottardiho nahradil Silva - avšak pokud měli fanoušci z tohoto kroku nějaké obavy, situace z 52. minuty je dokonale uklidnila. Živelný Agra si neodpustil faul ve vápně a Nacional mohl být potrestán z následné penalty, Rabiolu ale skvěle vychytal náhradní strážce.

Agra následně odmítl zapsat se do utkání pouze žlutou kartou a v 65. minutě konečně propálil houževnatého Trigueiru: 2:0. Pak ještě v závěru málem zvyšoval na třígólový náskok, gólman Coimbry však další branku ve své síti nedopustil, a to ani proti dvojnásobné šanci Luise Aurélia. Hosté se snažili alespoň zkorigovat prostřednictvím Ruie Pedra s Goncalem Pacienciou, přesnost v zakončení však dnes nebyla výsadou ani jednoho z týmů.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele