4. kolo
14.09.2015 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Boavista FC - Paços Ferreira 0:1

Kouč Petit už po dnešním výkonu svého týmu možná píše příručku "Jak si sám prohrát zápas". Co dnes předvedla zejména ve druhé půli jeho Boavista, to se opravdu nevidí každý den - i v deseti po vyloučení Inkooma soupeře tlačila a zahodila několik stoprocentních šancí, pouze aby v samém závěru doslova darovala Paços Ferreira jedinou trefu utkání..

Z hostující kabiny už před zápasem zaznívaly obezřetné hlasy; výjezd na Bessu měl být skutečnou prověrkou. Zpočátku to tak ovšem příliš nevypadalo; Paços se do svého soupeře s chutí zakousl a jen v prvních třech minutách měl dvě slušné šance. Diogo Jota však přestřelil a před Vieirou musel situaci zachraňovat včas vybíhající Mika. Ještě v 16. minutě pálil těsně vedle Christian. Boavista se zatím teprve rozkoukávala.

Brzy poté se však Petitovi svěřenci na hřišti uklidnili, začali systematicky bránit a vyrážet do nebezpečných brejků, a od té doby platili za opticky lepší tým. Luisinho takto z protiútoku ve 21. minutě těsně mířil mimo, o chvíli později zase jedna z rychlých akcí domácího týmu málem skončila vlastním gólem. Brankář Marafona si s tečí Cardosa sice poradil, ale narazil přitom do brankové konstrukce.

V atraktivní první půli byly až do přestávky vidět šance na obou stranách - hosté se neúspěšně dožadovali penalty po pádu Paraiby v šestnáctce a zahrozili také nepříjemnou ránou Joty, na druhé straně se Boavistě povedlo sehrát několik dalších brejků, avšak bez úspěchu. Také po změně stran se obrana Paçosu několikrát dostala do úzkých a stoupající tlak portského týmu zbrzdila až situace z 53. minuty, kdy zkušený ghanský zadák Inkoom inkasoval dvě žluté karty během několika vteřin a musel opustit hřiště.

Navzdory změně poměrů sil na hřišti však obraz hry zůstal zachován: oba celky se nebály útočit a příležitosti dále přibývaly. Postupně své šance zahodili Uchebo, Joao Silva, Fabio Martins a Idriss Mandiang; poslední jmenovaný měl ke gólu opravdu blízko, ve skvělé pozici však trefil pouze Marafonu.

Dvacet minut před koncem už Boavista soupeře vyloženě tlačila, takže to vypadalo, že přesilovku hraje spíše ona. Senegalec Mandiang se po svém střeleckém selhání převtělil v asistenta a efektně uvolnil Gabriela, s jehož střelou si však Marafona poradil; Zé Manuel zase po Uchebově přihrávce pálil před odkrytou klecí mimo.

Když pak v 83. minutě tentýž hráč opět napálil ve stoprocentní tutovce nic netušícího Marafonu a Correia následně z dorážky minul zívající bránu, fanouškům začínala docházet trpělivost - domácí v té době už měli dávno vést, místo toho si však koledovali o studenou sprchu.

Ta také nakonec skutečně přišla, i když hráči Paçosu nejspíš doteď netuší, jak se to mohlo vlastně stát. Obrana Boavisty spáchala hned tři šílené hrubky za sebou: nejprve přišla hloupá ztráta míče v bezpečné pozici, poté Henrique sám nabídl míč Jotovi a v závěru se 'vyznamenal' ještě sám brankář Mika. Diogo Jota tak k rozhodující brance přišel jako slepý k houslím. Štastná výhra posouvá hostující tým na čtvrtou pozici, zatímco domácím nezbývá než si drbat hlavu..

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele