2. kolo
23.08.2015 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Boavista FC - CD Tondela 1:0

Nováček z Tondely zatím prožívá smolný vstup do sezony - úvodní kolo proti Sportingu prohrál až penaltou v nastavení, teď zase padl na půdě Boavisty těsně 0:1. Nutno ovšem dodat, že portský klub si tři body určitě zasloužil, podal lepší výkon a dal jasně najevo, že letos o záchranu hrát určitě nehodlá..

Boavista, která loni postoupila ze třetí ligy rovnou do první (v rámci rozšíření z 16 na současných 18 týmů) na základě svého historického statusu, už má těžké nováčkovské bolesti za sebou - možná právě to byl dnes ten hlavní rozdíl mezi oběma týmy. Tondela totiž dělala přesně ty chyby, které bychom od nadšených, ale nezkušených noviců čekali, zatímco sebevědomější a uvědomělejší domácí přidali k úvodnímu bodu za remízu v Setúbalu další tři. Plus, samozřejmě, Tondela musela dohrávat skoro půl hodiny v deseti - to vám v takové situaci také příliš nepomůže.

Když malý komunitní klub z obyčejného středoportugalského městečka v létě posiloval, největší pozornost přitáhlo angažmá anglického gólmana Matthewa Jonese - a byl to právě někdejší strážce branky Belenenses, kdo nejvýrazněji ovlivnil dění první půle. Jones byl mezi tyčemi velmi spolehlivý, k několika rutinním zákrokům přidal i parádní zásah proti ráně Luisinha, a když už se situací nemohl nic udělat, Gabriel mu 'pomohl' a zamířil mimo.

Po změně stran to však trvalo jen několik desítek vteřin, než Boavista udeřila: psala se 47. minuta, když v hostující obraně vznikl po rohovém kopu pořádný chaos, defenziva Tondely nedokázala uklidit míč mimo dosah soupeře a celou situaci nejlépe využil Luisinho, který se balonu zmocnil a uklidil jej za Jonesova záda.

Nováčkovi nepomohlo ani dvojité střídání po hodině hry; místo slibovaného oživení totiž přišla rozhodující rána, když v 62. minutě Lucas Souza inkasoval druhou žlutou kartu a musel tedy jít pod sprchy. Místo nadějí na vyrovnání tak museli fanoušci nováčka sledovat nebezpečného Luisinha, jak opět ztroskotává na výtečném Jonesovi, nebo Zé Manuela a jeho závěrečný pokus těsně vedle. Na skóre už se nic nezměnilo.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele