2. kolo
24.08.2015 21:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Académica Coimbra - Vitória FC Setúbal 0:4

Vitória Setúbal si v pondělní dohrávce 2. kola portugalské nejvyšší soutěže překvapivě hladce poradila s domácí Coimbrou, rozstřílela ji jasně 4:0 a po úvodní, trochu divoké remíze 2:2 s Boavistou si připisuje premiérou výhru sezony. To jí momentálně stačí na dělené druhé místo. Naopak Académica po výprasku nejenže stále čeká na první bod, ale také na první gól..

V poločase sice Vitória vedla pouze o gól, jenže jeho autor, korejský forvard Hyun-Jun Suk, o přestávce v kabině střelecký elán neztratil a brankou na 2:0 sebral domácím naději. Skóre dotvořili dalšími trefami Claro a Costinha, takže hostům nakonec neublížilo ani poněkud zbytečné vyloučení stopera Pacheca 12 minut před koncem. (Mimochodem, držení míče se zastavilo na hodnotě 50:50. Tomu se říká lekce z efektivity.)

Pacheco může být vůbec rád, že jeho spoluhráči našli takovou střeleckou formu - kdyby totiž Vitória body ztratila, ukazovalo by se pravděpodobně především na něj. Už po pěti minutách hry stupidní ztrátou u vlastní šestnáctky založil první velkou šanci zápasu a hodně se mu ulevilo, když Pedro s nečekanou příležitostí naložil tak, jak naložil. Gólman Raeder jeho chabý pokus pohodlně zneškodnil.

Prvotní nebezpečí však bylo zažehnáno a zhruba o deset minut později už hosté mohli slavit vedoucí branku: Suk se do míče opřel z nějakých pětadvaceti metrů a parádní ránou o břevno propálil brankáře Trigueiru. Stylové otevření skóre. Domácí strážce si navíc ani pořádně nesáhl na míč a už musel střídat, ve 25. minutě se totiž zranil a do klece musel nastoupit náhradník Lee.

Domácím je však nutno přidat ke cti, že je ani smolná úvodní půlhodina nezlomila a vypracovali si hned několik šancí na vyrovnání. Bouadla takto ještě v první půli z přímého kopu krásnou technickou ránou těsně minul Raederovu tyč, Alexandre zase (už po změně stran) zblízka hlavičkoval nad břevno. Zdálo se, že Coimbra je k úvodní brance nové sezony přece jen blízko.

Místo toho však přišel nečekaný úder na druhé straně - v 55. minutě zpracoval Suk míč na hraně šestnáctky, prošel přes svého strážce a chladnokrevně zakončil k tyči. Když potom jen o pár desítek vteřin později využil Claro dalšího zmatku v domácím vápně a po šikovném centru z pravého křídla impozantní dělovkou zvyšoval už na 0:3, bylo prakticky rozhodnuto.

Chudák Lee se sice vytáhl v 66. minutě proti ráně Tavarese, to už však bylo pozdě; Vitória byla na koni a zdálo se být pouze otázkou, jak vysokým skóre nakonec vyhraje. Náhradní brankář ještě vychytal Hortu, proti finálnímu úderu Costinhy z 81. minuty si však i on vybral slabší chvilku: hostující borec na něj postupoval dlouho sám a nakonec se rozhodl pro střelu k bližší tyči, do prostoru, který si měl Lee pohlídat.

To už bylo poté, co domácí Paciencia ve snaze alespoň snížit debakl napálil pravou tyč Raederovy klece a Pacheco za hloupý faul na vlastní půlce inkasoval druhou žlutou kartu; tyto detaily však fanoušky Setúbalu nakonec zajímat nemusely. Jejich euforii to nijak nezchladilo.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele