7. kolo
03.10.2015 19:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Académica Coimbra - CS Marítimo 1:0

Hráči Coimbry se konečně dočkali! Premiérový úspěch sezony se v jejich případě nerodil vůbec snadno, musela jim pomoci až penalta a více než sedmdesát minut přesilovky, po šesti porážkách v řadě se i takto umolousaná výhra nicméně počítá stonásobně. Nový kouč Filipe Gouveia tak na druhý pokus přeci jen dokázal, že Académica stále nezapomněla, jak se získávají body..

Gouveia před zápasem mluvil o tom, že jeho hráči měli v dosavadním průběhu sezony i kus smůly, dnes jim však naopak přálo spíše štěstí. Kdo ví, jak by se utkání vlastně vyvíjelo, kdyby už po devatenácti minutách hry nemusel po druhé žluté kartě mašírovat pod sprchy hostující Dirceu; Marítimo totiž i v oslabení představovalo minimálně vyrovnaného soupeře a připsalo si i více šancí. Nakonec však odchází s nepořízenou.

První velkou šanci Coimbry si připsal po půlhodině hry Fernando Alexandre, pálil však mimo; jinak se obě mužstva v prvním dějství spíše oťukávala a bylo znát, že nikdo nechce udělat potenciálně rozhodující chybu. V poločasové pauze nicméně hostující kouč Ivo Vieira nejspíš svým svěřencům připomněl, že domácí dosud nezískali v sezoně ani bod a i při stávajícím poměru sil na hřišti jsou k poražení, protože po změně stran to ze strany ostrovního celku bylo úplně jiné kafe - do velice slušných šancí se krátce po sobě dostali Joao Diogo s Fransérgiem, na gól se ale stále čekalo.

Doposud nejblíže mu byli v 58. minutě domácí, kdyby gólman Romain Salin parádní robinzonádou nevytáhl přímý kop mířící do vinglu; Académica se však nakonec kýžené trefy ze standardky přeci jen dočkala. Po faulu v hostujícím vápně si míč na bílý puntík postavil Rui Pedro, a přestože jeho přízemní střela nebyla úplně suverénní, přeci jen si našla cestu za Salina, padajícího na opačnou stranu. Když pak pět minut před koncem zahodil poslední šanci na vyrovnání Marega, propukly v Coimbře dlouho vyhlížené oslavy.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele