4. kolo
14.09.2014 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Vitória SC Guimarães - FC Porto 1:1

V zápase mezi Vitórií a Portem se vše zajímavé odehrávalo až po přestávce, kdy dvě proměněné penalty Bernarda a Jacksona Martíneze určily konečné skóre 1:1. Pro oba celky šlo o vůbec první ztracené body v probíhající sezoně; domácí se stali prvním mužstvem, které letos v lize dalo Portu gól, a ukázali, že se s nimi v boji o Evropu musí počítat.

Zápas bez favorita, tuhý boj o první místo mezi dvěma doposud stoprocentními týmy - taková byla papírová situace před výkopem, a úvodní minuty to jen potvrzovaly. Hrál se vyrovnaný fotbal a šancí bylo pomálu. Vlastně jedinou opravdovou gólovku úvodních pětačtyřiceti minut si připsal hostující Yacine Brahimi, který se po půlhodině hry ocitnul tváří v tvář gólmanovi Douglasovi, v zakončení však selhal. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Po změně stran už portští převzali iniciativu a brzy byli odměněni vedoucí trefou. Ještě předtím, konkrétně ve 47. minutě, se v další velké šanci ocitl Herrera, jeho pokus však zblokoval obránce Defendi. O čtrnáct minut později byl nicméně už i on bezmocný - po hrubém faulu Bruna Gaspara ukázal sudí na značku pokutového kopu, exekuce se ujal Jackson Martínez a umístil míč přesně k levé tyči.

Gasparův faul odstartoval hektických osm minut, během nichž se vlastně stalo všechno podstatné - nejprve padly hned tři žluté karty, které si připsali postupně Maicon, Tomané a Evandro, a v 69. minutě byli diváci svědkem vyrovnávací trefy. Za Evandrův faul se rovněž z penalty pomstil Bernard Mensah a postaral se tak o první inkasovaný gól Porta ve čtyřech ligových kolech.

S blížícím se koncem zápasu se situace trochu uklidnila a fanoušky "zahřívaly" pouze další fauly; sudí Baptista tak musel tahat žlutý kartonek z kapsy ještě třikrát. Pět minut před finálním hvizdem pak mohl definitivně rozhodnout opět Jackson, ve skvělé šanci však selhal a Porto se tak od svého soupeře v tabulce odtrhnout nedokázalo.

Autor: Dominik Zezula / abola.pt, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele