4. kolo
12.09.2014 21:30 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

Vitória FC Setúbal - SL Benfica 0:5

Benfica má za sebou první dominantní výhru sezony a pomalu odráží názory skeptiků, kteří je po složitém přestupním období stěží považují za legitimní aspiranty na titul. Lisabonští vyrabovali Setúbal pomocí pěti gólů, z nichž se rovnou o tři postarala letní posila, Brazilec Talisca...

Pod dohledem jiné čerstvé akvizice - útočníka Jonase, který si našel cestu do ochozů skromného Estádia do Bonfim - začala Benfica, včera netradičně v tmavých trikotech, pěkně od podlahy. Již v deváté minutě si Salvio na pravém rohu šestnáctky přehodil míč z pravé nohy na levou a nádherně vymetl vzdálenější šibenici.

Benfica dosud tři čtvrtiny ligových branek vstřelila ještě před přestávkou a rovněž tentokrát se jí úvodní část vskutku nadmíru vydařila. V 18. minutě tedy sice pomezní hostům velmi pomohl odmáváním neexistujícího ofsajdu unikajícímu Giovanimu, ale na to se teď nikdo nebude ohlížet.

Může za to především smršť koncem první půle, která udělal z druhé části učiněnou formalitu. Nejdříve se po 37 minutách na penaltovém puntíku výborně zorientoval Talisca, aby si o pár minut později sám pro sebe vyskočil přímý kop z výhodné pozice. Nízký projektil německého brankáře Raedera dokonale zaskočil a bylo hotovo.

Těsně po výměně stran si pak dokonce Lima sám za obrannou linií mohl dovolit spálit vyloženou příležitost, neboť hned v 54. minutě Talisca pohodlnou dorážkou Gaitánovy střely zkompletoval hattrick.

Autorem posledního hřebíčku do domácí rakve potom byl žolík Ola John, když Raeder nedosáhl na přízemní centr Limy a nizozemský křídelník záhy hladce zakončoval do odkryté svatyně.

Benfica poprvé od března 2013 dosáhla v rámci jediného ligového zápasu na magickou hranici pěti vstřelených branek.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Hiko

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele