31. kolo
03.05.2015 20:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Vitória FC Setúbal - FC Porto 0:2

Porto si zahrávalo, nakonec však dokázalo splnit roli favorita a v Setúbalu urvalo výhru 2:0. Díky trefám Yacine Brahimiho a kapitána Jacksona Martíneze tak Draci i nadále živí slabou šanci na mistrovskou trofej, zatímco domácí zůstávají až po uši namočeni do sestupových starostí..

Kouč Julen Lopetegui před zápasem varoval, že Setúbal je dnes mnohem silnější než před Vánoci, kdy si z Dragaa odvezl čtyřgólový příděl; jeho svěřenci však od začátku podle očekávání jasně dominovali a po několika slibných pološancích šli v 15. minutě do zaslouženého vedení. Ricardo utekl po pravém křídle a nahrál Brahimimu, který se nerozpakoval a z první propálil domácího gólmana Lukase Raedera.

Prakticky ihned mohl na 2:0 zvyšovat Ricardo Quaresma, tentokrát si však německý brankář dokázal poradit. Porto sice v průběhu první půle přišlo o zraněného obránce Ivána Marcana, jehož musel nahradit Bruno Martins Indi, na jeho hře se to ale nijak neprojevilo; ještě do poločasu na sebe upozornil Alex Sandro parádním pasem do vápna, Quaresma ani Jackson však zakončit nedokázali. Neuspěl ani Ricardo Pereira, který pálil těsně mimo.

Po změně stran Draci trochu polevili, tok jejich šancí ustal a domácí tak začali cítit šanci na nečekané vyrovnání. Málem se jim to povedlo v 77. minutě, kdy korejský útočník Hyun-Jun Suk po výtečném centru hlavičkoval mezi tři tyče; nebýt pohotového zákroku veterána Héltona v hostující bráně, čekal by Porto ještě krušný závěr utkání. Místo toho však ještě v nastavení pojistil výhru Jackson ze své oblíbené palebné pozice tváří v tvář gólmanovi.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele