26. kolo
22.03.2015 19:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Sporting CP - Vitória SC Guimarães 4:1

Nedělní duel třetího Sportingu s pátým Guimarãesem sliboval vyrovnané klání, místo toho se v něm ale narodila jasná, a také jediná výhra víkendu z dílny týmu takzvané "velké trojky". Lvům k triumfu v poměru 4:1 dopomohly i dva pokutové kopy...

Sporting vepředu nastoupil vesměs v plné polní a to soupeř dostal pocítit ihned zkraje. V 11. minutě se do nádherného centru položil André Carrillo, João Mário setřásl svého strážce a lisabonští šli do vedení.

V následujících okamžicích se pak domácím sice jen složitě dařilo kompletně ovládnout pole a naopak se favoritovi ještě Adrien Silva po půlhodině vykartoval pro příští duel s Paçosem, ovšem tak jako tak příští gól vsítili opět fotbalisté Sportingu - a postaral se o něho zrovna Adrien Silva. Jeho penalta přitom navazovala na velkou šanci lisabonských a ruku soupeře při střele Naniho.

Sporting tím pádem zakončoval první poločas na koni, a přitom mu ještě před přestávkou mohlo být i lépe. To se ukázalo mezi 43. a 45. minutou, když se ke dvěma zajímavým hlavičkám dostal Slimani, a konkrétně tu druhou - po centru Miguela Lopese - také vsadil do sítě. Ve středu pole nečekaně slabá Vitória SC takto šla do kabin za nepříznivého stavu 0:3.

Také po přestávce Slimani vypadal být plný elánu, především se ale pomalu začali probouzet i hosté. Gui si nejprve vynutil na Rui Patríciovi těžší zákrok nohou a posléze Tomané v dobré šanci trestuhodně ignoroval dva lépe postavené spoluhráče.

Navzdory zlepšenému výkonu Guimarãese to byli nicméně stále výhradně domácí, kdo se byli s to prodrat na střelecký účet zápasu. V 75. minutě se takto stalo znovu skrze pokutový kop, když tentokrát faul na Maného trestal Nani.

Hostujícímu celku se menší útěchy dostalo nakonec až v 82. minutě, jen chvíli poté, co byl vinou druhého žlutého přestupku vyloučen Paulo Oliveira. Jeho zákrok na Tomaného byl přitom nepřímo ztrestán hned z následující standardky, když Kanu ideálně zareagoval na odražený míč.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele