33. kolo
17.05.2015 19:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Sporting CP - SC Braga 4:1

Sporting se po remíze s Estorilem vrací na vítěznou vlnu, ačkoliv to tak zprvu tak úplně nevypadalo. Braga na stánku Joseho Alvaladeho vedla, ještě před pauzou však poprvé kapitulovala a po přestávce už to byla ze strany Lvů jasná záležitost. Dvěma góly se blýskl Adrien Silva...

Zajímavými okamžiky nabitý k prasknutí, takový byl nedělní šlágr mezi Bragou a Sportingem. Ten koneckonců už ve 13. minutě v podstatě odšpuntoval penaltový incident. Figueiredo nekontrolovaně vletěl pod nohy Luize Carlose a Pardo vzápětí ranou do pravé šibenice brzy nasměroval Arsenalistas do vedení.

Sporting se nakonec z toho menšího šoku krásně rehabilitoval, to mu však nějakou chvíli trvalo. Okamžitě odpovědět se pokoušel Montero, jeho rána z těžkého úhlu nicméně mezi třemi tyčemi neskončila. Tentýž hráč pak po půlhodině hry loboval míč do břevna a ještě jednu šanci měl také na sklonku poločasu.

Kolumbijský forvard dnes zkrátka neměl svůj den, to ale při později ukázané formě dalších tolik nevadilo. Ještě v závěru úvodního dějství se po faulu na Naniho kopala penalta i na druhé straně a také tam si exekutor, Adrien Silva, moc dobře věděl rady.

Po změně stran už to bylo hlavně o fotbalistech v pruhovaném. V 52. minutě se Figueiredo revanšoval za dřívější zákrok na pokutový kop, když po rohu dorážel do sítě Williamovu hlavičku. O mnoho hezčí byl tedy pozdější zásah Adriena Silva, jenž v 74. minutě po nedobře odvráceném balonu těsně za vápnem napřáhl k utěšenému halfvoleji.

Právě po této brance se zase na nějakou dobu probrala k životu Braga. Nejprve Danilo z přímého kopu nastřelil horní tyč a posléze Rafa Silva tváří v tvář brankáři Rui Patríciovi trestuhodně zahodil balon mimo tři tyče.

A onen trest skutečně přišel: až v nastavení si Slimani naběhl na Carrillův centr a znovu vylepšil svou střeleckou bilanci. V této sezoně se trefil již 12krát a s gólem v průměru přichází každých 119 minut, což je vpravdě vynikající vizitka.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele