17. kolo
18.01.2015 21:15 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Sporting CP - Rio Ave FC 4:2

Taková střelecká exploze tu v podání Sportingu už dlouho nebyla! Po dvou hubených soutěžních výhrách v poměru 1:0 Lvi poprvé od měsíce října v lize zatížili soupeřovo konto rovnou čtyřmi góly, a i přes mizerný první poločas porazili houževnaté Rio Ave 4:2...

Šestý celek tabulky z malého městečka Vila do Conde to na Sporting v nedávné době umí a také dnes byl očividně připraven se na něho vytáhnout. První střelecký pokus si sice už ve třetí minutě připsal výletník Cédric, avšak kolem 25. minuty se hned dvakrát mohlo radovat Rio Ave.

Nejprve se Jefferson heroicky vedral před Hassana a znemožnil mu zavěsit do odkryté klece; vzápětí po rohu hlavičkoval nepřesně Tarantini. Vedení se nicméně nakonec ujal favorit, když po nedovoleném odstrčení dravého Fredyho Montera přesně po půlhodině hry proměnil pokutový kop Nani.

Konkrétně tenhle náskok ovšem ještě Sporting nebyl s to udržet, a ve skutečnosti o něj přišel ještě do přestávky. Přesně po devíti minutách se Del Valle mírně z boku řítil sám na Ruie Patrícia a brankářská jednička Lvů po více než měsíci konečně zase v domácí soutěži kapitulovala.

Druhé dějství už začali přeci jen odhodlanější domácí. Za ně ihned ze střední vzdálenosti pokoušeli štěstí Nani s Monterem, přičemž druhý jmenovaný zase jindy po rohu zpoza zadní tyče ani nedokázal trefit vymezený prostor.

Šance Sportingu se každopádně dostavovaly v uspokojivém množství, a třebaže ještě v 54. minutě Paulo Oliveira odklízel z brankové čáry do bezpečí soupeřovu gólovou hlavičku, Rio Ave podruhé inkasovalo ještě před završením hodiny hry. V 59. minutě při zemi z levé strany odcentroval Jefferson a Fredy Montero díky podklouznutí svého strážce bez problémů odkláněl míč za Cássiova záda.

Tímto okamžikem se na stánku Joseho Alvaladeho spustila učiněná gólová lavina. V 67. minutě takto dominantní hlavičkou zvýšil na 3:1 João Mário, aby jen o pár vteřin později dostal hosty zpět do hry Hassan se svou ukázkově vymetenou šibenicí.

V 73. minutě potom dokonce mohlo být vyrovnáno, kdyby Tarantiniho v koncovce nerozhodil opětovně precizní skluz (muže zápasu) Jeffersona, a místo toho nakonec v závěrečných sekundách duelu pojistil domácí vedení japonský talisman Junya Tanaka.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

Sporting by měl dnešní výhrou přispět k tomu, že se oddělí pětice pohárových týmů od zbytku ligy. Ta správná pětice. 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele