22. kolo
22.02.2015 19:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting CP - Gil Vicente FC 2:0

Nedělní utkání s jasným favoritem našlo předpokládaného vítěze ve Sportingu, ten si však veškeré gólové radovánky musel schovat až na druhý poločas. V tom prvním se ještě třetí tým tabulky proti předposlednímu nepěkně trápil, dokud ho nevysvobodil Tanaka...

Dlouho předlouho se proti Gil Vicente Sporting načekal na svou první za zmínku stojící příležitost. Pravda, po čtvrthodině hry se dala pískat penalta po pádu Joãa Mária, to však nic nemění na tom, že s prvním (setsakra nebezpečným) projektilem přišel až Carlos Mané ve 23. minutě, když z boku stanul sám před dobře reagujícím brankářem Adrianem.

Ihned za pár vteřin se možná nebýt zásahu paty obránce Evalda dočkal satisfakce sám João Mário a tentýž fotbalista otestoval gólmana pohotovou ranou z otočky ve 36. minutě; své šance ale mělo i Gil Vicente. Diogo Viana měl dokonce chvíli před Máriem určitě skórovat, když v podstatě tváří v tvář Patríciovi trestuhodně minul.

A trest skutečně přišel - i když až po změně stran. Tehdy už ale nicméně Sporting příliš neotálel, když Junya Tanaka v 52. minutě na zadní tyči promptně navázal na Naniho krkolomné, avšak ve výsledku maximálně obratné a funkční prodloužení Jeffersonova rohového kopu.

Okamžitě vzápětí mohl samotný kmenový hráč Manchesteru United udeřit, v jasné příležitosti proti němu ale ideálně vystoupil brankář Adriano. Nani si tak na svůj otisk musel počkat až do 68. minuty, ono čekání se však vyplatilo. Zkušený křídelník se totiž trefil z dobrých 30 metrů neuvěřitelnou ranou do vzdálenější šibenice.

Potom už skutečně nebylo co řešit, Lvi ovšem klidně mohli zvyšovat i na 3:0 - zejména když v 85. minutě Carrillo zprava vyzýval Tanaku a balon síť nerozvlnil pouze vinou parádního reflexu skvělého brazilského gólmana Adriana.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele