21. kolo
15.02.2015 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

SL Benfica - Vitória FC Setúbal 3:0

Zatímco Sporting v sobotu na dramatickou bitvu o hlavní město Portugalska navázal další ztrátou dvou bodů, Benfica si hravě poradila se Setúbalem a odrazila tím páteční atak Porta. S dalším gólem se vytasil hrdina lisabonského derby Jardel, jenž zde pro změnu střelecký účet zápasu načínal...

Turbulentní vstup do utkání si prožil stoper Benfiky Jardel. Ten mohl být už po necelých dvou minutách v pořádné kaši, kdyby se sudí rozhodl odpískat (pískatelnou) penaltu po Jardelově souboji s aktivním Rambém. Místo toho se ale brazilský zadák stal spíše hrdinou svého týmu (opět!), když už v deváté minutě hlavou po rohu Pizziho otevíral skóre.

Horší mušku již měl o něco později z výrazně těžší pozice hlavičkující Eduardo Salvio, přičemž po 22 minutách mohlo být v podstatě rozhodnuto, kdyby Lourenço z brankové čáry nevykopával gólový projektil Maxiho Pereiry.

Místo toho se tedy favorit pojistky vedení dočkal až těsně před pauzou, když Ola John prokázal parádní odolnost v souboji se svým strážcem a zleva ideálně naservíroval míč skórujícímu Limovi. Ten sám takto nasadil k výkonu, kdy byl v podstatě nezadržitelný, a krátce po změně stran hned dvakrát pokoušel střelecké štěstí.

Své druhé branky večera se nakonec Lima dočkal v 71. minutě, když si velice obratně počínal na malém vápně při polovysokém centru Eduarda Salvia. Což je zhruba něco, co naopak v žádném případě nešlo říct o Jonasově pokusu o čtvrtý gól do sítě Vitórie ze 76. minuty.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele