5. kolo
21.09.2014 18:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

SL Benfica - Moreirense FC 3:1

Lisabonská Benfica si doma proti Moreirense nakonec splnila povinnost, své fanoušky však poměrně dlouho napínala a k velkému comebacku se odhodlala teprve po vyloučení soupeřova obránce Oliveiry. O góly se podělili Eliseu, Maxi Pereira a Lima...

Orlům se na vlastní půdě povedlo něco, co si domácí příznivci možná ani neuměli představit - inkasovat již v 16. minutě. Tehdy Arsénio zleva pravačkou nádherně odcentroval na Joãa Pedra a Benfica byla v pěkné kaši. Outsider to pak totiž přirozeně zatáhl, a aby toho nebylo málo, jal se okamžitě zdržovat.

Jorge Jesus se proto již ve 33. minutě odhodlal k poněkud neortodoxnímu tahu, když středopolaře Samarise vystřídal klasickým hroťákem Derleyem a vsadil vše na vyloženě útočnou kartu. Ta se mu však ještě v úvodní části vyplatit nestačila; a také po změně stran to ještě nějakou dobu trvalo.

Zlomovým momentem se ukázala být 57. minuta a druhá žlutá karta pro Marcela Oliveiru za faul na Taliscu, po němž teprve začali pálit ostrými také domácí. Jakkoliv tedy Jardel s Luisãem ještě krátce nato neuspěli, trápení konečně protrhl v 69. minutě velmi netradiční střelec, levý obránce Eliseu. Ten ze 30 metrů neohroženě napřáhl a překrásnou křižnou ranou vymetl vzdálenější (a taky pořádně vzdálenou) šibenici.

Pak už to přeci jen šlo. V 77. minutě se mohl radovat také druhý krajní bek Maxi Pereira, ke kterému přes několik těl propadl centr z levé strany, on si ho zpracoval a s velkým, zdánlivě přehnaným klidem poslal favorita do vedení. To se vzápětí povedlo definitivně stvrdit Limovi z penalty, kterou si sám vybojoval. Pro obyčejně gólového Brazilce šlo přitom o premiérovou branku v tomto ročníku.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele