14. kolo
21.12.2014 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SL Benfica - Gil Vicente FC 1:0

Jediná dorážka Nicoláse Gaitána stačila Benfice k tomu, aby doma udolala Gil Vicente těsně 1:0 a zakončila tak kalendářní rok 2014 s šestibodovým náskokem na čele tabulky. Hosté nepředvedli na Estádio da Luz špatný výkon, nakonec však mohli prohrát i výraznějším rozdílem..

Benfica už před výkopem věděla, že přezimuje na první příčce; toto privilegium si zajistila veledůležitou výhrou v O Clásicu na půdě Porta. Šlo pouze o to, jak velký bude její náskok. A svěřenci Jorgeho Jesúse dávali od začátku jasně najevo, že žádnou zbytečnou ztrátu nehodlají připustit - už ve 13. minutě šikovný Talisca skvěle obstřelil obránce a hostující gólman Anderson se proti jeho technické ráně musel blýsknout parádním zákrokem.

Brazilský mladík byl také strůjcem další nebezpečné situace, když po jeho pasu Jonás donutil Andersona k dalšímu zásahu. Průlom přišel po půlhodině hry - Ola John nacentroval na nabíhajícího Pereiru, který se uvolnil z hraničního ofsajdového postavení a šikovně přeloboval vybíhajícího Andersona. Trefil sice smolně pouze tyč, dorážející Gaitán se však už před prázdnou klecí mýlit ani nemohl.

Herně suverénní první poločas ze strany Orlů mohl ještě o deset minut později podtrhnout Jonas, který hlavou těsně minul; do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí. Druhé dějství překvapivě otevřela vůbec první šance Gil Vicente - psala se 56. minuta, kdy se utrhl Nwankwo a běžel sám na Júlia Césara. Brazilský veterán si však s nepříjemnou situací poradil, a jen o pár desítek vteřin později už bylo všechno zase při starém - Jonás z následného protiútoku jen těsně netrefil prostor u Andersonovy tyče.

Hostující gólman občas působil dojmem, že je snad z gumy; skvěle to bylo opět vidět v 64. minutě, kdy úchvatným reflexivním zásahem zneškodnil Taliscův razantní pokus. Ještě jednou se fanoušci Orlů třásli o výsledek, to když César musel předvést svoji třídu proti Pécksově hlavičce; jinak byla ale otázkou spíše hodnota celkového skóre.

Talisca dnes předvedl velice dobrý výkon, ale na Andersona nepřišel - hostující strážce proti němu vytáhl další brilantní zákrok deset minut před koncem. Ve zbytku utkání už se nic podstatného nestalo a Benfica tak uhlídala důležité tři body. Tedy pouze v samém závěru, ve třetí minutě nastavení, šlo Gil Vicente po zbytečném faulu Dioga Viany do deseti; to už ale nemohlo mít na výsledek žádný vliv.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

bezproblémové vítězství domácích

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele