32. kolo
09.05.2015 18:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

SL Benfica - FC Penafiel 4:0

Už jen jeden krůček schází Jesusově Benfice k ojedinělé obhajobě. Jak se obecně očekávalo, beznadějně poslední Penafiel nebyl pro lisabonské žádným velkým soupeřem a vedoucí tým tabulky si tak se svým učiněným protipólem poradil hladce 4:0. O dva góly se postaral kanonýr Lima...

Jak už to v takových duelech bývá, pro favorita bylo naprostou prioritou otevřít skóre co možná nejdříve, a tento cíl se mu také podařilo splnit. Už po osmi minutách domácí svižně zaútočili po pravé straně a Limova hlava s přehledem přetavila Pereirův centr v úvodní branku.

Na 2:0 mohl za další čtvrthodinu zvyšovat navrátilec do sestavy Eduardo Salvio, jeho lehký oblouček si to však po překonání gólmana namířil mimo bránu. Naopak přečíslení Benfiky z 30. minuty už tolik slibně nevypadalo a Limova přihrávka na Jonase vypadala všelijak, jenom ne přesvědčivě, přesto si nakonec brazilský útočník poradil a suverénně zacílil do levé šibenice - 2:0.

Íránská brankářská jednička Alireza Haghighi si do té chvíle v podstatě nesáhl na balon, což napravil po 38 minutách, když vychytal Jonase. Po přestávce šla potom kvalita utkání viditelně dolů, i přesto ale ještě stihl Penafiel dvakrát kapitulovat.

Haghighiho nejprve překonal po hodině hry Pizzi, kterého na hraně šestnáctky pěkně našel Lima, a ihned vzápětí sám Brazilec výborně vystihl soupeřovu malou domů, promptně se vyhnul brankáři a již v 62. minutě - i díky pozdějšímu heroickému bloku Jardela - stanovil konečný stav zápasu.

Brazilské duo zabijáků Lima-Jonas se mimochodem dostalo na 35 branek a nachází se tak už jen tři góly od titulu nejproduktivnějšího tandemu Benfiky od příchodu Jorgeho Jesuse na lavičku (2009).

Autor: Tomáš Daníček / onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Hiko

super návštěva

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele