34. kolo
23.05.2015 19:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

SL Benfica - CS Marítimo 4:1

Proč vlastně Benfica vyhrála mistrovský titul? Důvodů je samozřejmě celá řada, pokud by však někdo vyloženě tápal, stačí se podívat na jména střelců posledního ligového utkání s Marítimem - dvakrát se prosadil Lima, dvakrát Jonás. Tito dva společnými silami nasázeli za celou sezonu téměř 40 gólů a do poslední chvíle vyvíjeli tlak na vedoucího střelce Jacksona Martíneze..

Marítimo přitom přijelo do hlavního města s vizitkou velmi nebezpečného celku; prakticky nikdo kromě velké trojky neměl v Portugalsku lepší formu. Nakonec však ostrovanům musela stačit konsolidační trefa Moussy Maregy, která finální debakl alespoň zmírnila.

Uhlídat Limu s Jonásem se totiž ukázalo jako nemožné. Skvěle se doplňující forvardi předvedli svoji spolupráci poprvé v šesté minutě, kdy Lima zpracoval balon na malém vápně, otočil se kolem své osy a uklidil míč přesně k hostující tyči. Benfica tak vedla ještě dříve, než se návštěvníci z Madeiry stihli pořádně rozkoukat.

Pak se ale stalo něco, co Orli příliš často nezažívají - protivník se jim postavil na odpor, aktivně se vzepřel roli pouhého sparingpartnera, a po vyrovnání herního obrazu srovnal krok také ve skóre. Po půlhodině hry se o to postaral hrotový útočník Marega, který tečoval míč těsně před Juliem Césarem mimo jeho dosah.

Benfica nicméně obnovila pořádek věcí ještě před pauzou; tentokrát to byl Jonás, kdo před vybíhajícím gólmanem včas dloubl do míče, poslal jej k zadní tyči a vrátil tak lisabonskému týmu poločasové vedení. Ihned po změně stran mohlo být ještě lépe, kdyby Gaitán svoji slibnou individuální akci tak neuspěchal; neuspěl ani v 54. minutě Jonás, střílející těsně vedle.

O čtyři minuty později pak tentýž hráč po Salviově pasu dokonce napálil tyč - zdálo se, že ačkoliv už v té době jeden gól na kontě měl, dohnat Jacksona na čele střelecké tabulky mu zkrátka není souzeno. To však ještě neřekl poslední slovo. Po hodině hry si narazil (pochopitelně) s Limou a podepsal se pod jeho gólovou hlavičku coby asistent, v 81. minutě zase ránou z vápna pod víko zvyšoval na konečných 4:1.

Mezi těmito dvěma góly však proběhly ještě dvě kontroverzní situace - na obou stranách totiž nebyla uznána další branka. Benfica dostala míč do sítě v 68. minutě; Jonás však podle názoru sudího byl v době Limovy přihrávky už v ofsajdu. Následné záběry ukázaly, že se v tomto případě rozhodčí spletli. Marítimo se zase v 83. minutě radovalo předčasně kvůli faulu. V nastaveném čase ještě hosté nastřelili tyč, to už však bylo o výsledku dávno rozhodnuto..

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com, abola.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele