19. kolo
31.01.2015 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

SL Benfica - Boavista FC 3:0

Po překvapivé prohře na půdě Paçosu Ferreira se Benfica v sobotu vrátila na výsluní v nejlepším možném stylu - skrze velice přesvědčivou výhru nad Boavistou. Na očekávané lisabonské derby se tak Orli naladili zcela ideálně...

Favorit vstoupil do zápasu pozitivně a už v sedmé minutě měl Ola John skórovat ve vyložené pozici, z níž nepovedeně loboval míč nad břevno. Něco podobného o chvíli později platilo také pro Salvia, který pro změnu závěrem úvodní čtvrthodiny totálně zpackal sólový únik na brankáře. Mika takto musel poprvé zasahovat teprve v 17. minutě proti slabé střele Pizziho.

Jasně dominující Benfica se konečně ujala vedení ve 23. minutě, když Lima hlavou šikovně navázal na ještě šikovnější lobovanou příhru od Maxiho Pereiry; načež sám pravý bek za pouhých deset minut zvyšoval na 2:0 zkušeným obstřelem bezmocného Miky.

Tahle pozice lisabonské docela logicky uklidnila. To ale pořád neudělalo ze Salvia hráče, který by si byl jistý v situacích 1 na 1, neboť argentinský křídelník právě v takové "ložence" opětovně selhal krátce před přestávkou.

Něco takového nicméně Orly nemuselo příliš mrzet. Po změně stran si Luisão klidně mohl dovolit spálit tisíciprocentní šanci a Salvio vysoko přestřelit ze zajímavého postavení, a přece se soupeř dramatu ani nepřiblížil. V 55. minutě ostatně po faulu na Samarise proměnil penaltu Jonas a v podstatě tak slabého soka definitivně popravil.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0 Lima

Reagovat
Hiko

Teď by mě BFC už hodně překvapila (a velmi příjemně, samozřejmě), kdyby něco v Lisabonu urvala.

Budu se držet při zemi - 3:1

Reagovat
Hiko

Od Boavisty hodně slabý zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele