16. kolo
11.01.2015 20:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SC Braga - Sporting CP 0:1

Ve šlágru 16. kola portugalské ligy mezi Bragou a Sportingem padla jediná branka (a to ještě až ve 4. minutě nastavení), neznamená to však, že by se diváci nudili - naopak. Sporting si tři body za dominantní představení ve druhé půli zasloužil, Bragu několikrát zachránil skvělý gólman Matheus.

V úvodních fázích zápasu přitom měli navíc domácí, kteří by v případě úspěchu notně oživili sen o kvalifikaci do Ligy mistrů. Aktivní bylo zejména duo Pardo - Danilo; druhý jmenovaný už v šesté minutě vyslal do úniku prvního, situaci ale vyřešil včasným (ač hodně riskantním) vyběhnutím gólman Rui Patrício. Poté si oba borci role prohodili, Patrício si ale nakonec poradil i s Danilovou hlavičkou.

Sporting se osměloval pomaleji a první náznaky šancí byly u něj vidět až zhruba po půlhodině hry. Nejprve Nani pálil zpoza vápna nad břevno, ale poté už přišla první chvilka dnes skvělého Matheuse (který se nakonec měl stát paradoxně smutným hrdinou celého utkání): domácí gólman nejprve akrobaticky vyboxoval nebezpečný centr Montera, poté si bravurně poradil i s Naniho dorážkou. První dějství uzavřela rána unikajícího Édera do boční sítě.

Jestliže Braga byla v úvodní pětačtyřicetiminutovce slovutnému soupeři více než důstojným oponentem, po změně stran už převzali otěže přece jen lepší hosté. Už po několika desítkách vteřin vystrašil Bragu přízemní ránou ze střední vzdálenosti Adrien Silva, který ještě mířil mimo; po hodině hry se však už musel vytáhnout opět Matheus, který se skvěle přesunul napříč brankovištěm a vychytal střílejícího Montera.

Braga měla ve druhé půli jedinou pološanci, kterou byla tečovaná přízemní střela Micaela; to se psala 72. minuta, a o osm minut později vyslal hostující kouč Marco Silva na hřiště Tanaku. To se nakonec ukázalo jako klíčový tah. V nastaveném čase totiž nešťastný Matheus fauloval při výběhu pronikajícího Carrilla, japonský legionář si postavil míč k rozehrání přímého kopu a parádní trefou k tyči jej uklidil do sítě. Sporting tak doslova na poslední chvíli vybojoval tři body a posunul se na třetí příčku tabulky před Guimaraes; Braga zůstává pátá.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

Nedělní šlágr. Doufám, že SCP nepustí Bragu před sebe. 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele