18. kolo
26.01.2015 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Paços Ferreira - SL Benfica 1:0

V Portugalsku mohlo být o titulu prakticky rozhodnuto hned po prvním zápase druhé poloviny sezony - stačilo, aby vysoce favorizovaná Benfica zvítězila na hřišti trápícího se Pacos Ferreira, a její náskok na druhé Porto by narostl už na devět bodů. Lisabonský tým však ukázal svoji "solidaritu" a stejně jako jeho konkurent klopýtl..

Byl to bizarní zápas s šancemi na obou stranách, nicméně v devíti případech z deseti by nejspíš Benfica odjela domů se třemi body - Orli neproměnili penaltu a dvakrát nastřelili tyč, zatímco sami inkasovali rovněž z pokutového kopu až v nastavení. Skutečným vítězem posledního lednového kola se tak stal překvapivě třetí Sporting, který stáhl náskok Porta na jediný bod a dokonce může stále teoreticky myslet i na titul (na Benficu ztrácí bodů sedm).

Svěřenci Jorgeho Jesúse sice prohráli jedinkrát v celé úvodní půlce sezony, tentokrát jim však ani vynikající forma nepomohla. Ne snad že by se nesnažili; od samého úvodu zatlačili protivníka do defenzivy a hned na začátku zahodili dvě skvělé šance. Nejprve selhal Jonás z bezprostřední blízkosti, poté Lima trefil z penalty tyč. Na druhou stranu je nutno uznat, že rozhodnutí odpískat pokutový kop bylo extrémně přísné - Jonásův centr sice napálil Ricarda do ruky, postižený však neměl absolutně žádnou možnost s tím něco udělat.

Po "kolotoči" v úvodních dvaceti minutách, kdy Pacos může být rád, že vůbec přežil s čistým kontem, se hra trochu uklidnila a domácí začali také vystrkovat růžky. Najednou se hrál otevřený fotbal nahoru dolů, ačkoliv více šancí měla stále Benfica; největší nebezpečí představovala Limova rána do brankové konstrukce. Na druhé straně se utrhl Cícero a gólman Júlio César musel ukázat svoji třídu.

Když už se zdálo, že se oba týmy rozejdou bezbrankovou remízou, přišlo finální a nečekané rozhodnutí - Eliseu hloupě fauloval ve vápně Hurtada. Tentokrát nebylo o odpískání penalty sebemenších pochyb. K exekuci se postavil Sérgio Oliveira a rozhodl o šokujících třech bodech pro svěřence Paula Fonseky, který tak Benficu porazil poprvé v životě. Domácí ještě museli přežít sedm minut nastavení, jejich soupeř se však už na nic nezmohl.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Do uterý měla bwin kurzy jen u 3 zápasu,Boavista ,Ferreira a u Marítima. Proč?Naše 1 je vypsala pocopitelě až později.Chystá se nějaký celoportugalský výmrd?

Reagovat
smazaný uživatel

Aje to tady 5 chyb v 9 zápasech.Je zajímavé ,že ve 3 z nich byl opačný kurs neodpovídající vzhledem k favoritovi-byl podstatně vyžší.Itakto nás ty kurvy lákají.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bláho ,ted na to hledím.Byly to právě ty 3 zápsy ,které měl bwin vypsány jako první, ostatní vypsali později.Ještě jednou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele