20. kolo
07.02.2015 21:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Moreirense FC - FC Porto 0:2

Porto zvládlo náročný duel na půdě Moreirense a po výhře 2:0 stále živí naděje na titul. O branky se postarali Jackson Martínez a Casemiro. Domácí si proti favorizovanému soupeři vypracovali šance, leč bez úspěchu..

Nešlo přitom pouze o nějaké nevinné "navštívenky"; Arsénio v 18. minutě dokonce trefil břevno. O deset minut později však už Draci poprvé změnili skóre; po pasu Helenia Herrery se k míči ve vápně dostal Jackson, který tváří v tvář hostujícímu gólmanovi nezaváhal a poslal přístavní celek do vedení.

Moreirense se nehodlalo vzdát a po půlhodině hry se dostalo velmi blízko k vyrovnání; po dobře rozehraném přímém kopu zakončoval Marques, mířil však těsně mimo. O chvíli později musel díky zdravotním problémům opustit hřiště; nahradil jej Elízio, a to byla vlastně jediná další zajímavá věc na celém zbytku poločasu.

Po změně stran mohlo Porto zdvojnásobit svoje vedení; Jacksonův pas našel nabíhajícího Tella, který však z ostrého úhlu zamířil těsně mimo. Hosté se tak nakonec dočkali až po hodině hry: po centru z levé strany se ve vápně uvolnil Tello, jehož hlavička nedala Marafonovi v domácí brance žádnou šanci.

Za tohoto stavu už oba týmy dobře věděly, že je prakticky rozhodnuto; Moreirense jako by se ani nesnažilo nezvratný osud utkání nějak změnit, zatímco Porto ještě zahodilo skvělou šanci na navýšení náskoku. Pět minut před koncem se totiž k individuálnímu průniku odhodal Yacine Brahimi, leč Marafona jeho úmysl vytušil a včas zasáhl; portská výhra tak nakonec nesla skóre 2:0.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-3 Martínez

Reagovat
smazaný uživatel

V 18.kole nasekali bookmakeři v 9 zápasech 5 chyb,v minulém ani 1.Kolik jich bude v tomto kole a hlavně kde?

Reagovat
Hiko

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele