31. kolo
02.05.2015 19:00 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Gil Vicente FC - SL Benfica 0:5

Benfica pokračuje v relativně bezproblémové pouti za svou první obhajobou od roku 1984. Tentokrát si lisabonští nedělali velkou hlavu z Gil Vicente a předposlední celek tabulky i na jeho hřišti rozprášili 5:0. Skóre otevíral i uzavíral netradiční střelec, zadák Maxi Pereira...

Pro favorizovaný tým pochopitelně bylo hlavním cílem svěže odstartovat, a to se mu víceméně podařilo, když hned z první vážné šance udeřil. V 15. minutě domácí obrannou linii konečně prořízla drzá Gaitánova kolmice a Pereira už to měl po Sulejmaniho nesobecké příhře hodně jednoduché. Srbský forvard tak svůj první letošní start v základu nemohl oslavit lépe.

Utkání v Barcelos ovšem jinak mělo odlišné protagonisty. Krátce po Yazaldeho dobré střele na druhém konci hřiště se například Gaitán okamžitě dočkal také první gólové asistence, když svůj sprint po levé straně završil výtečným přetaženým centrem pro skórujícího Jonase.

Už po 21 minutách tak Benfica mohla být v klidu, což na druhou stranu v nadcházejících minutách příliš neplatilo. Zejména po půlhodině hry se favorit pořádně zapotil při závaru po Mohsenově standardce a Júlio César opět musel zasahovat proti Avtovi ve 32. minutě.

Již zmíněný Gaitán nakonec v tomto utkání dohrál předčasně a střídal ještě před přestávkou, to však lisabonské pro zbytek duelu nijak nerozhodilo. Ihned ve 47. minutě po Pizziho centru od rohového praporku udeřil Luisão a na něho okamžitě mohl navázat jak Sulejmani, tak Lima. Oba střelecké projektily nicméně likvidoval pozorný Facchini.

I druhý jmenovaný brazilský útočník se ovšem v tomto utkání uvedl jednou přesnou trefou. Dočkal se zhruba po hodině hry, když hlavou zúročil precizně odměřený centr Jonase - 4:0. Finální podobu dnešního skóre posléze už v 69. minutě stanovil Maxi Pereira, když dorážel právě Limovu vyloženou šanci.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele