15. kolo
03.01.2015 21:15 CET
1 : 5
(0:1)

Reportáž

Gil Vicente FC - FC Porto 1:5

Není nad to si takhle začátkem nového kalendářního roku pěkně zastřílet! Porto venku zválcovalo beznadějně poslední Gil Vicente a z branek se přitom radovalo hned pět různých borců. Jackson Martínez, ten poslední z nich, se potom skrze gól na konečných 5:1 posunul před Hulka na druhé místo v tabulce nejproduktivnějších cizinců v pruhovaném dresu...

Porto kuriózně nezačalo nejšťastněji a velmi brzy mohlo prohrávat při hlavičce do břevna. Jen krátce nato potom záložník Casemiro přišel s ošklivou hrubkou v rozehrávce a fanoušek Porta si tak po 10. minutách mohl zoufat, co že ho to těsně po Novém roce čeká. Inu, všechny obavy se nakonec ukázaly být plané...

Ačkoliv se v první půlhodině jen těžko potkal s balonem, ihned po jejím vypršení mohl Jackson Martínez klidně skórovat - stačilo proměnit samostatný nájezd na Adriana. Lepšící se Porto se ovšem tak jako tak dočkalo ještě do přestávky, když Casemiro napřáhl z dobrých 25 metrů a jeho pumelice zaplula tak akorát pod břevno.

V tu chvíli se pro Gil Vicente sesypal celý svět. Okamžitě vzápětí totiž Jander šlápl na Brahimiho kotník, uviděl druhou žlutou kartu v zápase, a již v 38. minutě outsidera nehezky oslabil. Draci si pak ještě do přestávky vytvořili jednu větší šanci prostřednictvím Tella, další góly ale začaly padat až po změně stran - a příchodu Ricarda Quaresmy.

Na 2:0 zvyšoval v 55. minutě netradiční střelec Bruno Martins Indi, když patičkou velice pohotově navázal na brankářem vyražený centr z pravé strany. V těchto chvílích už Dragões jednoznačně ovládali hru a především Brahimi konečně začal rozdávat radost. Právě alžírský šikula se také po jedné nepřesné střele konečně dočkal v 70. minutě, jakmile zblízka jednoduše sklepl do sítě Danilovu příhru.

Brankář Porta Fabiano dnes chytal svůj kulatý 50. zápas za draky, čisté konto mu však u této příležitosti dopřáno nebylo. V 76. minutě Gil Vicente prolomilo ofsajdovou past favorita a skrze Vítora Gonçalvese alespoň snížilo.

Na tento ojedinělý zásah nicméně Porto odpovědělo ještě dvěma vlastními. Nejdříve v 79. minutě zavěsil Óliver Torres po krásné kombinaci s Quinterem a Adrianem; posléze se Jackson Martínez svou 79. brankou v dresu Porta dostal za Mária Jardela na druhé místo v tabulce nejproduktivnějších cizinců v historii klubu.

Skvostný večer pro suverénní Porto nakonec jen trochu zkalily události z poslední minuty, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Alex Sandro. Už ten první včerejší kartonek by jej nicméně z příštího ligového duelu diskvalifikoval, pročež draci doopravdy nemusí nijak naříkat...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
Hiko

Hm, toho Gil Vicente mi je až trochu líto, ti mi v lize budou chybět

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele