21. kolo
13.02.2015 21:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Porto - Vitória SC Guimarães 1:0

Na pohled tahle hubená výhra favorita může takříkajíc smrdět průšvihem, ve skutečnosti se však jedná o triumf zcela dominantní - alespoň tedy ve všech možných ohledech mimo skóre. To nakonec hovoří pouze číslicemi 1 a 0 poté, co se prosadil Yacine Brahimi...

Julen Lopetegui měl dnes poprvé mezi náhradníky po ruce také bývalého hráče Guimarãese Hernâniho, který se tři minuty před koncem řádné hrací doby stal již 28. různým fotbalistou, který pod Lopeteguim od startu sezony okusil atmosféru soutěžního duelu - a právě jeho přítomnost možná jaksi konsternovala Vitórii SC, jež najednou jako by vůbec nevěděla, co si s Portem počít.

Už jen vstup Dragões do zápasu byl dechberoucí. Sebevědomé série přihrávek, velká šance Danila a skorošance Herrery a nakonec i Assisův zákrok proti prudké ráně Jacksona Martíneze - to všechno předcházelo jediné trefě do sítě Vitórie, kterou přesně po půlhodině obstaral Brahimi. Alžírský šikula jen taktak prostřelil dvojici protihráčů poté, co jej hezky vyzval ledově klidný Óliver Torres.

Krátce před přestávkou si hosté odbyli svůj první střelecký pokus, jakmile Cafu pálil mimo Fabianovy klece, jinak to ale i nadále bylo jen a pouze o domácím mančaftu. Po kouskovaném úvodu druhého dějství se například Tello dral do nebezpečného protiútoku a Maicon zblízka nedokázal dostat svou hlavičku na bránu.

Ani Assisův famózní zákrok proti Danilovi či Hernâniho z čáry vykopnutá hlavička nakonec ale Porto nestály nijak draho, neboť Vitória toho dnes kromě soustavného faulování vskutku moc nepředvedla.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Hiko

k tomuto tipu se připojuji

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele