14. kolo
19.12.2014 21:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Porto - Vitória FC Setúbal 4:0

Porto si doma se Setúbalem vůbec nedělalo potíže, splnilo úlohu jasného favorita a po výhře 4:0 se mu dýchá přece jen o něco volněji; tříbodový úspěch totiž přišel po minisérii dvou utkání bez vítězství. Dnes bylo rozhodnuto už po necelé půlhodině hry..

Po suverénním startu Draků se v průběhu pouhých čtyř minut prosadili postupně Quaresma s Jacksonem a dali tak domácím pohodlné poločasové vedení. Skóre ještě v samém závěru navýšili Brahimi, který se prosadil prakticky okamžitě po svém příchodu na hřiště, a ve čtvrté minutě nastavení Danilo. Konečná výhra 4:0 tak posouvá Porto dočasně tři body za vedoucí Benfiku, zatímco Vitória prohrála pátý zápas v řadě a nervózně se ohlíží přes rameno směrem k sestupovým vodám.

Domácí si toužili spravit chuť po zpackaném Clásicu a začali z tohoto pohledu dobře - první šanci sice ještě Martínez nevyužil, když po Torresově pasu do vápna mířil mimo, po 20 minutách už se ale skóre poprvé měnilo. Manu ve vápně zatáhl za záchrannou brzdu, fauloval unikajícího Danila a sudí Oliveira nařídil penaltu, kterou Quaresma bez potíží proměnil.

Jen pár vteřin poté ztratili hosté míč a Tello málem zakončil svůj samostatný únik druhým gólem; trefil však pouze boční síť. Na další trefu nicméně domácí fanoušci přesto dlouho nečekali. Psala se 26. minuta, když se Tello převtělil do role asistenta a pohotovým pasem našel na bližší tyči volného Jacksona, který tečoval míč mimo dosah gólmana Batisty.

Po změně stran pak Porto s náskokem v kapse logicky trochu zvolnilo a dalo tak "čuchnout" i soupeři. Nejprve ještě Torres "vykoupal" hned tři obránce, vyměnil si míč s Jacksonem a donutil Batistu k výbornému zákroku, poté však už přišla první varování na druhé straně - jak Tavares z dálky (51'), tak Queiros z hranice vápna (62') netrefili Fabianovu klec jen o vlásek.

To však bylo ze strany Setúbalu vše; Porto utkání pohodlně kontrolovalo a v závěru si ještě dokázalo vylepšit skóre. Brahimi přišel na hřiště teprve v 88. minutě, po pár vteřinách ale už slavil gól - stačilo mu k tomu dorážet do prázdné brány poté, co Batista vyrazil Quinterovu střelu. Prakticky tatáž situace se opakovala i po uplynutí předepsaných 90 minut; Quintero pálil, hostující gólman vyrážel a Brahimi se chystal doklepávat.

Tentokrát však Batista zasáhl, když alžírského štírka fauloval ve vápně, za což si vysloužil rovnou červenou kartu - a Porto druhou penaltu v zápase. Mezi tyče tak musel obránce Zequinha, který si s Danilovou střelou neporadil, a domácí tedy nakonec vyprovodili bezbranného soka jasně 4:0.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Hiko

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele